17 C
Kotor

Slušaj online radio

10. Revijalno bućarsko prvenstvo “Orjensko sedlo”

10. Revijalno bućarsko prvenstvo “Orjensko sedlo”
Orjensko sedlo – bućanje

Deseto jubilarno izdanje revijalnog bućarskog prvenstva „Orjensko sedlo“, biće održano u nedjelju, 11. avgusta, na istoimenom prevoju, gdje se nalazi bućarski zog na najvećoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori (1600 m), smješten tik ispred našeg planinarskog doma.

Na ovom mjestu posjetioci i u najtoplijim danima mogu uživati na prijatnoj temperaturi u aktivnostima na otvorenom, u planinskom miru i tišini. U takmičenju se može aktivno učestvovati, ili ga samo posmatrati, a vrijedi i prošetati okolinom, odnosno planinariti, jer ovaj prevoj na granici opštine Herceg Novi, odnosno Parka prirode Orjen i opštine Kotor, u srcu planine, nudi nezaboravne pejzaže i otvorene vidike.

Do mjesta održavanja možete doći makadamskim putem iz pravca Vrbanja ili Crkvica (terencem), ili planinarskom stazom za svega sat vremena od kraja kvalitetnog dijela makadama iznad Vrbanja i Avanturističkog parka.

Organizatori događaja su PK Subra, kao domaćin događaja i hercegnovski BK Val, dok su podršku organizaciji dali Park prirode Orjen, Opština Herceg Novi-Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju i Turistička organizacija Herceg Novi, odnosno Doo Val.
Program:

Za 9 sati je zakazano okupljanje kod pl. doma Orjen sedlo, prijave ekipa i izvlačenje parova, nako čega slijedi početak bućarskog prvenstva, ali paralelno i unikatnog takmičenja u gađanju buće na velike daljine, „Hitac Orjena“. Pauza za ručak je planirana oko jedan popodne, a zatim finale i dodjele diploma između dva i tri sata popodne.

Najčitanije