24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Latinska jedra ukrasila barski akvatorij

Prvi Kup Latinsko jedro završen je regatom ojedrenih barki kalafatske radionice „Bokovac“. U marini Bar ispred Yacht kluba „Monegasque“, u nedjelju je priređena ceremonija dodjele nagrada najboljim jedriličarima u oba takmičarska dana.

U klasi V, prvo mjesto osvojio je skiper Simo Dabović sa jedrilicom „Oxygen“ iz JK „Jovo Dabović“ iz Baošića, drugi je bio dr Nikša Truša, skiper  „Cite“ iz kotorskog „Lahora“, a treči Genjađin Krišin sa jedrilice „Alkos nost“ iz Bara. Nagrade je uručila Miroslavka Lala Bokovac iz Kalafatske radionice Bokovac.

U klasi VI prva nagrada pripala je Iliji Belanu sa „Alexandre“ iz tivatskog „Delfina“,  a druga Petru Brakočeviću, skiperu „Jovane“ iz barske marine. Nagrade je dodijelio Ilija Stojović iz Turističke organizacije Bar. U klasi VIII, prvi je bio skiper Marko Đurišić sa jedrilicom „Jelena“, drugi Jovan Lekić sa „Modus Vivandi“ , a treći Slobodan Bajković-Baja sa „Lavom“. Nagrade u ovoj klasi uručila je Milica Radojičić iz Službe predsjednika Opštine Bar.

U klasi ojedrenih barki, prvo mjesto osvojila je ekipa „Porto Montenegro“ iz Tivta u sastavu Toni Braun, Marijan Dimitrijevič i Rijan Pilipič, drugi je bio tim JK „Jovo Dabović“ u sastavu Miloš Radonjić, Darko Janković i Zoran Pavićević, a treči tim JK „Delfin“u sastavu Boško Grabić i Branko Krstović. U ovoj klasi nagrade, fotografije Zorana Nikolića,  uručio je potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Jedrilica „Angelo Rossi“ iz Herceg-Novog zvanično je najbrži brod regate. za što je njen skiper Miloš Radonjić primio specijalnu nagradu, rad doktora fotografije Maje Đurić.

Regata Latinsko jedro - Bar 2015 - foto Z. Nikolić
Regata Latinsko jedro – Bar 2015 – foto Z. Nikolić

„Ovakve manifestacije vraćaju grad Bar njegovim korijenima. Posvećenost  porodice Bokovac u kompletnoj organizaciji i veliki broj takmičara obaveza su da lokalna samouprava podrži regatu“, kazao je potpredsjednik Opštine Raičević.

Nagrade najboljim takmičarima djelo su Umjetničkog studija „Dado i Jasmina Ćetković“ iz Bara. Na zatvaranju regate pjevala je klapa KUD „Jedinstvo“, a nastupili su i članovi KUD „Rumija“.

Drugi dan jedriličarskog spektakla ostaće upamćen, pored ljepotica koje su učestovovale u regati, i po štimungu koji je događaju dala klapa konobe Spilja.

www.jedro.me

Najčitanije