24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert SPD „Jedinstvo“, najmlađi oduševili – foto

U sklopu manifestacije “Od Božića do Božića” večeras je u crkvi Svetog Nikole u Kotoru, Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo”održalo „Božićni koncert”.

Brojne posjetioce i goste u ime organizatora manifestacije pozdravio je predsjednik Turističke organizacije Kotor, Mirza Krcić, koji je čestitao predstojeći Božić svim pravoslavnim vjernicima.

Horom SPD „Jedinstvo“ dirigovao je đakon mr Mihajlo Lazarević. Oduševljenje prisutnih izazvao je nastup najmlađih članova, koji su izveli poznate novogodišnje i božićne pjesme pod dirigentskom palicom Ivane Krivokapić.

„Posebnu zahvalnost iskazao bi TO Kotor koja je osmislila program “Od Božića do Božića”. Mi smo se tom programu pridružili i želimo da u tom duhu živimo još na mnoga ljeta“ – kazao je na kraju koncerta, Dragan Đurčić, generalni sekretar Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“.

Koncertu su prisustvovali konzul Srbije u Crnoj Gori Zoran Dojčinović, arhijerejski namjesnik bokokotorski Momčilo Krivokapić, sa sveštvenstvom.

Inače, manifestacija „Od Božića do Božića” organizuje se treću godinu za redom. Organizatori su Turistička organizacija Kotor sa NVU “Karampana, uz pokroviteljstvo Opštine Kotor i podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Više na našim fotografijama.

Najčitanije