15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora nagrađena kao destinacija sa najboljim plažama

Kraljičina plaža
Kraljičina plaža

Na ovogodišnjem sajmu turizma u Moskvi Crnoj Gori je dodijeljena prestižna nagrada-pobjednik je u kategoriji „Destinacija sa najboljim plažama“.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom predstavljaju  crnogorsku turističku ponudu na najvećem sajmu turizma u Rusiji i jednom od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu “MITT 2016” u Moskvi, u periodu od 23-26. marta ove godine.

Prema statističkim podacima, u 2015. godini Crnu Goru je posjetilo oko 300.000 turista iz Rusije, koji su ostvarili više od 2,7 miliona noćenja, što je šest odsto više nego u prethodnoj godini. Proječno putovanje turista iz Rusije trajalo je devet dana.

I ove godine Crna Gora ostala je jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Rusije, pa su i očekivanja da će broj turista iz ove zemlje biti u porastu.

Ovo potvrđuju podaci da će Montenegro Airlines obavljati tokom ljetnje sezone (jun – septembar) saobraćaj na relaciji Tivat-Moskva-Tivat tri puta dnevno, a na relaciji Tivat-Sankt Peterburg-Tivat četiri puta nedjeljno.

Za predstojeću ljetnju sezonu iz Rusije prema Crnoj Gori ugovoreno je oko 80 rotacija nedeljno. U pitanju su redovne linije i čarter letovi ruskih avio kompanija (Aeroflot, Siberia AIR, Globus AIR, Nord Star, Rossiya AIR, Ural AIR, Yamal AIR, Red Wings, Azur Air, Metro Jet, UT Air, Royal Flight AIR…).

Najčitanije