17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Zgrada Opštine H.Novi osvijetljena zlatnom bojom – podrška malim herojima i njihovim porodicama

Zgrada Opštine H.Novi osvijetljena zlatnom bojom – podrška malim herojima i njihovim porodicama
Opština Herceg Novi

Septembar je mjesec obojen zlatnom u znak nade i podrške djeci i adolescentima koji se liječe od kancera i njihovim porodicama. Tim povodom, zgrada Opštine Herceg Novi će sedam dana biti osvijetljena zlatnom čime se pridružuje i ostalim gradovima širom svijeta koji na ovaj način izražavaju podršku i zajedništvo.

Zlatna je boja snage, hrabrosti, istrajnosti, simbolična boja djece koja se liječe od raka. U svjetskoj kampanji svake godine učestvuje Udruženje roditelja djece oboljele od dječijeg kancera Fenix Crna Gora, a ove godine aktivnosti su usmjerene na ukazivanju javnosti na važnost prevencije kasnih posljedica liječenja.

Na tu temu, Fenix je na Trgu Nikole Đurkovića dijelio informativne flajere urađene na osnovu rezultata dobijenih od anketa, kao i zlatne trakice – simbol dječijeg kancera. U tome su im podršku pružili volonteri medicinskog smjera SMŠ „Ivan Goran Kovačić” i MladiCe – mladi liječeni od kancera u djetinjstvu. Cilj je da se podigne svijest javnosti o dječijem kanceru, kako bi se steklo znanje o mogućim kasnim posledicama.

Projekat NVO Fenix, pod nazivom „Osnaženi za budućnost” podržala je Opština Herceg Novi kroz dodjelu sredstava za NVO projekte.

Najčitanije