20 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor bogatim muzičkim programom nastavlja da privlači goste, doček 2025. godine uz Zabranjeno pušenje

Kotor bogatim muzičkim programom nastavlja da privlači goste, doček 2025. godine uz Zabranjeno pušenje
Jovan Ristić

U Turističkoj organizaciji Kotor su zadovoljni kako protiče kompletna turistička godina u Kotoru. Direktor TO Kotor, Jovan Ristić ističe da posebno ohrabruju rezultati i brojke koje dobijaju iz nedjelje u nedjelju.

“Očekujemo i do kraja septembra, ali i u oktobru da imamo jako dobre rezultate. Očekujemo i veliki broj izletnika, kojih u ovom periodu imamo možda i u najvećem broju. Muzički program koji smo pripremili za jesen i zimu nas ohrabruje da ćemo imati dobre rezultate i da ćemo cijelu godinu zaokružiti sa lijepim vijestima i informacijama,” naveo je Ristić.

Kvalitetan muzički program građane i mnogobrojne posjetioce očekuje već ovog vikenda kada će biti upriličena manifestacija Farewell to Summer, Welcome Autumn Concerts kojim se u Kotoru obilježav kraj ljetnje i početak jesenje sezone.

Letu Štuke u Kotoru

“Već za vikend 27. septembra od 21 čas na glavnom gradskom trgu kao predgrupa nastupa sjajni crnogorski bend “Milky Wave”, a nakon njih po prv put u Kotoru nastupa bend “Letu štuke”. U subotu, 28. septembra takođe na glavnom gradskom trgu nastupa bend iz Podgorice “Neon”, a nakon njih “Bajaga i instruktori”. Mi smo praktično na samom početku njihove jugoslovenske turneje i naša publika ima tu čast da prisustvuje jednom od prvih koncerata povodom obilježavanja 40 godina karijere benda,” naveo je direktor TO Kotor.

Bajaga u Kotoru

Kvalitetan muzički program pripremljen je i za proslavu Dana Opštine Kotor.

“Na Dan Opštine 21. novembra ćemo imati tribute bend Leona Lasića posvećen Oliveru Dragojeviću, program je nazvan “Morskom Vuku” koji smo trebali da imamo u sklopu niza koncerata koje smo trebali da imamo povodom kraja ljetnje i početka jesenje sezone, a odložili smo ga za ovaj novi datum. Veče nakon, 22. novembra, imamo koncert Aleksandre Radović takođe na Trgu od oružja,” najavio je Ristić.

Kotor će biti atraktivna turistička destinacija i epicentar dobrog provoda i tokom zimskih mjeseci zahvaljujući drugom izdanju Kotor Winter Festa. Osim bazara na rivi, novogodišnjih kućica i stalnog muzičkog programa, zimski festival je ovog puta obogaćen sa dodatnim sadržajima poput predstava, izložbi i drugih različitih kulturnih dešavanja.

Svečano otvoren Veliki gradski park u Kotoru

“Ove godine, kao i prošle, počinjemo 1. decembra, a završavamo 1. februara. Što se tiče samog novogodišnjeg programa uveče 30. decembra po prvi put u Kotoru imamo nastup Dejana Petrovića i njegov Big Band, 31. decembra za doček imamo Zabranjeno pušenje sa Sejom Sexonom, 1. januara Dubiozu kolektiv, a 2. januara Parni valjak ima crnogorsku premijeru sa novim pjevačem. Ovi bendovi su okosnica svake od četiri večeri, a uz njih ćemo imati i crnogorske bendove i jedan sjajan provod,” naveo je Ristić.

Iz TO Kotor najavljuju i poseban program za djecu, te će tako 30. decembra ujutro biti upriličena Dječja Nova godina uz Djeda Mraza i paketiće na glavnom gradskom trgu.

“Kotor iz godine u godinu raste po broju gostiju koji borave u našem radu, ali i broju izletnika. Najave za naredni period su jako dobre, aranžmani za Novu godinu se već spremaju što nam stvarno pričinjava zadovoljstvo jer se sve više ljudi odlučuje da boravi u našem gradu. U perspektivi ćemo uz otvaranje novih objekata moći više da se bavimo stacionarnim turizmom i da smanjujemo broj gostiju kojj su u tranzitu,” podvukao je Ristić.

Najčitanije