16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Delegacija Levangera u Herceg Novom – prijateljstvo staro pet decenija

Delegacija Levangera u Herceg Novom
Delegacija Levangera u Herceg Novom

Delegacija norveškog Levangera, na čelu sa potpredsjednikom opštine Alfom Magnarom Rebergom posjetila je danas Opštinu Herceg Novi, gdje su razgovarali sa čelnicima lokalne uprave.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo što prijateljstvo dva grada traje već pet decenija, od 1966. godine.

Predstavnici norveškog grada pozvali su da delegacija Opštine Herceg Novi posjeti Levanger, te da se dogovore naredni koraci i konkretni oblici saradnje.

Potpredsjednik opštine Levanger Alf Magnar Reberg prenio je pozdrave iz Norveške i istakao da su u svakom smislu zainteresovani za zajedničko djelovanje u skladu sa potvrđenim prijateljstvom dva grada i naroda.

Levanger
Levanger

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Dragan Janković zahvalio se Levangeru i norveškom narodu u cjelini na pomoći koju su pružili Herceg Novom. Kako je rekao, lijepo je osjećaj znati da Herceg Novi ima takvog prijatelja. Podsjetio je da su bratimljenje dva grada inicirale diplomate tadašnje Jugoslavije i Norveške, te da je od tada do danas duh dobre saradnje dva grada važan i za odnose Crne Gore i Kraljevine Norveške.

Janković je posjetio na brojne potvrde dobrih odnosa, između ostalog – da Herceg Novi svake godine posjeti veliki broj Norvežana, naročito u okviru programa u Institutu “Dr Simo Milošević”, da je aktivno crnogorsko-norveško društvo, te da se u našem gradu obilježava 17. maj, Dan ustavnosti Norveške.

Delegacija Levangera u Herceg Novom učestvuje na trodnevnoj konferenciji Privredne komore tog grada, koja je u hotelu “Palmon bay” okupila preko 50 gostiju iz Norveške.

 

Najčitanije