19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivćani na Riječkom karnevalu

Maškarada – Ljepotica i zvijer

NVU Maškarada Tivat je proteklog vikenda učestvovala na Riječkom karnevalu, jednom od najvećih u Evropi. Na poziv Turističke zajednice Rijeke, Maškarada je bila jedna od 106 učesnica karnevala, sa preko 10.000 karnevalista.

„Nastupali smo sa maskom Ljepotica i zvijer, a performansom na šest bina oduševljavali smo brojnu publiku koja nas je ispraćala gromoglasnim aplauzom. Čak su voditelji sa bine komentarisali kako takva predstava do sada nije viđena na Riječkom karnevalu, što za nas predstavlja izvanredan kompliment. Sam karneval je trajao 9 sati, neke grupe brojile su i do 500 maskiranih lica, dok je Maškarada iako sa samo 30 članova bila značajno primjećena, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim”, saopštavaju iz Maškarade.

Maškarada na Trsatu

Za inostrane karnevalske grupe bio je upriličen svečani prijem kod gradonačelnika Rijeke, a članu Maškarade Goranu Božoviću, pripala je čast da se u ime svih karnevalskih grupa zahvali gradonačeniku Rijeke Vojku Obersnelu i direktoru Turističke zajednice Rijeke Petru Škarpi na prilici da budu dio tako grandiozne manifestacije, koju Riječani smatraju petim godišnjim dobom, što predstavlja veliku čast svakom karnevalisti.Koliko je Riječki karneval značajan za turističku privredu Hrvatske govori i prisustvo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Katedrala

„Maškarada je vrhunski ambasador Tivta i Crne Gore, što se potvrđuje pri svakom nastupu, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu. Gradimo mostove i neraskidive prijateljske veze sa karnevalskim gradovima u Evropi, a Rijeka je jedan od njih. Drugu godinu za redom naš domaćin bila je Karnevalska udruga Čiketi, čiji članovi su srdačnim gostoprimstvom učinjeli da naš boravak u Rijeci bude nezaboravan, dok onisa nestrpljenjem očekuju učešće na našem karnevalu” saopštavaju iz Maškarade.

Maškarada već danas nastupa na karnevalu u Tuzima.

Najčitanije