16 C
Kotor

Slušaj online radio

„Dani ruske kulture“ u Herceg Novom

DANI RUSKE KULTURE

Gala koncertom direktora Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Konstantina Kostjukova, uz zvijezde beogradskog baleta,  sinoć je na Kanli kuli otvorena manifestacija  „Dani ruske kulture“ u Herceg Novom.

Turistička organizacija  Herceg Novi, koja je organizator manifestacije u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, JUK Herceg Festom, Ambasadom Ruske Federacije i Ruskim Centrom za kulturu i nauku – Ruski Dom, pripremila je  jedinstveni  program iz oblasti baletske umjetnosti na našim prostorima.

Mnogobrojnu publiku pozdravili su ispred Ambasade ruske federacije u Crnoj Gori gospodin Kiril Krleža, šef medijske sekcije ambasade, kao i direktor Turističke organizacije Herceg Novi, gospodin Pavle Obradović koji je i otvorio ovu manifestaciju.

DANI RUSKE KULTURE

Pažljivo odabran program koji je omogućio publici da vidi dijelove najpopularnijih ostvarenja iz oblasti klasičnog, neoklasičnog i modernog baleta učinio je da za ovaj koncert vlada veoma veliko interesovanje.

Koncert su činile najatraktivnije numere iz baleta “Uspavana ljepotica”, “Don Kihot”, “Grk Zorba”, “Krcko Oraščić”,”‘Bajadera”…

Suština ovakvog programa bila je da se prikaže veliki dijapazon izražavanja ljudskog tijela kao instrumenta, a to svakako najbolje može prikazati baletska umjetnost.

Najčitanije