11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Abazović: Jedan aerodrom možda da damo u koncesiju, drugi da zadrži država

Aerodrom Tivat

Prilikom diskusije o informaciji o procesu davanja koncesija za Aerodrome Crne Gore, premijer Dritan Abazović je mišljenja da Crna Gora ima soluciju da prekine koncesiju i otvori novu, pod značajno boljim uslovima. Mišljenja je da treba gledati da jedan aerodrom bude dat na koncesiju, a drugi ne.

“Kada se govori o novoj samo jedan aerodrom može da bude predmet koncesije, postoji mogućnost da se otvori koncesija samo za aerodrom u Tivtu, a da jedan modernizujemo i razvijamo sami. Postoji i mogućnost da uđemo u pregovore sa ovima što su se kvalifikovali, i da od njih tražimo mnogo bolje uslove nego što su bili propisani tenderom”, istakao je Abazović na današnjoj sjednici Vlade.

Zatim je poručio.

“Ušli mi u koncesije ili ne, ova zemlja mora da razvija svoje aerodrome. Tu nemajte dileme. Pogotovo ako damo aerodrome na koncesiju. Zato što su oni u Crnoj Gori monopolističkog karaktera”, istakao je Abazović.

Zato, kaže, možda treba gledati da jedan aerodrom bude dat na koncesiju, a drugi ne.

Prvobitno je koncesionim aktom od prije četiri godine predviđeno 100 miliona eura jednokratne nadoknade za budžet i 200 miliona eura investicija u narednih 30 godina.

Tržišni uslovi su se u međuvremenu izmijenili, te su u Ministarstvu kapitalnih investicija mišljenja da je potrebno revidirati stav Vlade i gledati ka drugom rješenju.

/S.Đukanović/

Izvor:CdM

Najčitanije