31.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Adria ferries od jula otvara liniju Ankona-Bar – Planirano da trajekt vozi tokom cijele godine

Luka Bar – Foto Boka News

Turistička sezona dobila je dodatan impuls. Crna Gora i Italija ponovo će biti povezane trajektom već tokom ove ljetnje sezone. Dogovor između kompanija Barska plovidba i Adria ferries je postignut, kao rezultat višemjesečnih pregovora, koji se vode posredstvom Vlade Crne Gore i uz podršku ambasadorke Italije Andreine Marsele.

Na sastanku, koji je organizovao premijer Milojko Spajić govorilo se o završnim detaljima, kako bi se otpočelo strateško partnerstvo, vrlo važno za oporavak i razvoj Barske plovidbe i pravu valorizaciju Luke Bar.

Adria ferries je spremna da već u julu otvori liniju Ankona – Bar, za prevoz putnika i robe, što bi moglo da ima višestruki pozitivan efekat na ljetnju sezonu.

U tom kontekstu je konstatovano da bi se omogućio dolazak većeg broja turista, ali i smanjile gužve u drumskom saobraćaju – dupli benefit za primorje.

Tokom sastanka sa predstavnicima dvije kompanije, je bilo riječi o tehničkim stvarima, a istaknuto je da je neophodno uraditi određene korekcije na pristaništu, kako bi se mogli iskoristiti puni kapaciteti feribrota AF Mia, koji Adria ferries namjerava da koristi za ovu liniju.

U tom smislu je apostrofirano potencijalno korišćenje pristaništa u Port of Adria, kao trenutnom rešenju.

Plan je da linija funkcioniše tokom čitave godine, a da u najskorijem roku i Barska plovidba stvori kapacitete da saobraća na ovoj liniji, od koje će grad Bar i Crna Gora imati višestruku korist.

Utvrđeni su dalji koraci, kako bi se efikasno završio proces i stvorili uslovi da Bar već u julu dočeka prve goste, koji iz Italije dolaze trajektom, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade CG.

Izvor:eKapija

Najčitanije