15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ambasada Ukrajine donirala sadnice Dječijem domu „Mladost“

Ambasada Ukrajine donirala sadnice Dječijem domu „Mladost“

Predstavnici Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori posadili su jutros stotinjak sadnica raznog bilja u baštama Dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj. Povod za ovu akciju bio je projekat koji vodi Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine – „Greening planet“, koji za cilj ima sadnju milion novih stabala u stotinu zemalja svijeta, pojasnila je ambasadorka Ukrajine Natalija Fijalka i dodala da je u baštama Doma posađeno bilje karakteristično za naš region.

U sadnji učestvovali su i predstavnici Opštine Herceg Novi, sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Dejan Radonić i savjetnik predsjednika za međunarodnu saradnju Jovan Subotić.

Ambasada Ukrajine donirala sadnice Dječijem domu „Mladost“

Sekretar Radonić se zahvalio ambasadorki na uključivanju Herceg Novog u projekat globalnog ozelenjavanja javnih površina, ističući da se radi o iznimno lijepom gestu da to bude upravo Dječiji dom “Mladost”. Poručio je i da će druge organizacije i privredni subjekti koji za cilj imaju zaštitu i unaprijeđenje životne sredine imati podršku u lokalnoj samoupravi.

Ambasadorka Fijalka i država Ukrajina već dugi niz godina imaju specijalan odnos prema Herceg Novom i Dječijem domu, istakao je Subotić i dodao da se Herceg Novi ovom prilikom pokazao kao dobar domaćin, što će se svakako nastaviti i ubuduće.

Najčitanije