30.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Besplatan ulaz u nacionalne parkove Crne Gore povodom Dana državnosti

Besplatan ulaz u nacionalne parkove Crne Gore povodom Dana državnosti
NP Biogradska Gora – foto Boka News

Povodom Dana državnosti Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore obavještava javnost da će ulaz u Nacionalne parkove Durmitor, Biogradsku goru, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije biti besplatan 13. jula.

Ovo je prilika za sve građane da dane praznika provedu u prirodi, uživajući u aktivnostima kao što su kajakarenje, vožnja čamaca, pješačenje, rafting, planinarenje, biciklizam…

U susret praznicima podsjećamo građane na povoljnosti koje mogu ostvariti kupovinom Godišnje ulaznice za svih pet nacionalnih parkova. Uz ovu ulaznicu koju na naplatnim punktovima i online možete kupiti po cijeni od 13,50 eura dobijate mogućnost da neograničen broj puta tokom 2024. godine posjetite Durmitor, Biogradsku goru, Prokletije, Skadarsko jezero i Lovćen. Takođe, obavještavamo javnost da akcija Cashback u iznosu od 50 odsto, koja je pokrenuta u saradnji sa CKB bankom, još traje. Ova akcija odnosi se na prvih 2000 online prodatih ulaznica koje će uz plaćanje CKB Visa karticama biti dostupne građanima po cijeni od 6.75 eura. Zainteresovani mogu kupiti ulaznice na sajtu JPNPCG – www.nparkovi.me.

NP Lovćen – Foto NPCG

Takođe, apelujemo na posjetioce da se u prirodi ponašaju odgovorno, poštuju pravila, koriste označene i markirane staze. O prohodnosti, vremenskim uslovima na stazi važno je da se posjetioci blagovremeno informišu, kao i da koriste odgovarajuću planinarsku obuću i odjeću. Podsjećamo ljubitelje fotografije i prirode da tokom boravka u nacionalnim parkovima ne koriste dronove ukoliko za iste nemaju potrebne dozvole nadležnih državnih organa i odobrenje Javnog preduzeća za nacionalne parkove. Posjetioce koji žele da koriste kvadove ili kros motore upozoravamo da je vožnja van kategorisanih puteva strogo zabranjena i da skretanjem sa puteva ugrožavaju važna i zaštićena staništa.

Najčitanije