26 C
Kotor

Slušaj online radio

“Bezbjedni đaci u saobraćaju”: Jedanaest bicikala za kotorske osnovce

Foto Opština Kotor

Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kotor kroz nagradni likovni konkurs „Moj put od kuće do škole – Bezbjedni đaci u saobraćaju“ dodijelio je deset bicikala kotorskim osnovcima, dok je jedno poklon Rotary kluba Kotor i Mense Crna Gora. Likovni konkurs održan je u okviru kampanje „Bezbjedni đaci u saobraćaju“, koju Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj sprovodi s ciljem podizanja svijesti o značaju bezbjednosti saobraćaja, kao i edukacije djece o bezbjednom učešću u saobraćaju.

Priznanja i vrijedne nagrade pobjednicima konkursa dodijelili su potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević i sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Suzana Radulović, samostalni savjetnik za saobraćaj u Opštini Kotor Vladan Barović te Jelena Stjepčević ispred Rotary kluba Kotor i predstavnik Mense Crne Gore Tripo Vuković. Potpredsjednik Ševaljević čestitao je nagrađenim učenicima i poručio kako mladi naraštaji treba da brinu o saobraćajnoj kulturi, ispravljajući nemar starijih generacija.

Nagradni konkurs organizovan je za učenike od trećeg do sedmog razreda kotorskih osnovnih škola, na kojem su đaci kroz likovno stvaralaštvo izrazili svoja iskustva i razmišljanja o bezbjednom saobraćaju, ali i opasnostima sa kojima se susreću dok pješače, voze biciklo ili trotinet ili se voze automobilom i javnim prevozom. Dobitnici nagrade su Kalina Milinić i Ksenija Kovač iz OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“, Ana Marković i Balša Banićević iz OŠ „Njegoš“, učenici OŠ „Nikola Đurković“ Aleksandar Damjanenko i Vasilije Deletić, Dora Mihović i Kalina Ćetković iz OŠ „Ivo Visin“ te učenici OŠ „Veljko Drobnjaković“ Anja Kovačević i Amalija Sagova. Specijalnu nagradu dobila je Nina Krivokapić, učenica osnovne škole u Dobroti.

Foto Opština Kotor

Kampanja „Bezbjedni đaci u saobraćaju“, pored osnovnih škola, obuhvatila je i kotorske vrtiće, gdje je djeci predškolskog uzrasta, kao i đacima prvog i drugog razreda, priređena pozorišna predstava „Saobraćajne zavrzlame“.

Opština Kotor za kupovinu bicikala izdvojila je 2.340 eura.

Najčitanije