24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Bivši radnici Vektra Boke blokirali magistralu na dvadeset minuta

Bivši radnici Vektra Boke blokirali magistralu na dvadeset minuta
Bivši radnici Vektra Boke -protest – foto RTHN

Bivši radnici Vektra Boke okupljeni u NVO čiji je predsjednik Đorđe Rajak blokirali su večeras magistralu kod nekadašnjeg Motela Dubrava i zaustavili saobraćaj na 20 minuta.

Rajak je poručio da su i večeras na protestu kako bi zaustavili “prevaru i pljačku“ imovine Vektra Boke, ali i ostvarili prava iz radnog odnosa, naplatili otpremnine i zaostale plate. Tvrdi da je to jedino moguće ukoliko se uvede ponovo stečaj u tu kompaniju. Poručio je i da  neće odustati dok ne vrate akcije preduzeća koje su nedavno prodate Elena grupi, preko Montenegroberze za 360 000 eura.

Ponovio je da ne odustaju od zahtjeva da im se isplate otpremnine, 50 ličnih dohodaka po svakom radniku i doprinosi za radni staž.

-Pet advokata nam je potvrdilo da na to imamo pravo, rekao je Rajak.

Uputio je pitanje  izvršitelju iz Podgorice kako je mogao da dozvole prodaju akcija za koje je sedam puta važila zabrana prodaje.

-Nećemo odustati dok se akcije ne oduzmu jer su to založene, akcije pod teretom gdje je Privredni sud prije donio mjeru. Protiv novog vlasnika akcija nemamo ništa ali imamo protiv načina na koje su akcije kupljene, rekao je Rajak.

Na kraju je pozvao i specijalno tužilaštvo da utvrdi i ispita sve činjenice od momenta prodaje HTP Boka, prodaje imovine Vektra Boke pa do danas.

Izvor:RTHN

Najčitanije