24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeljska mornarica nastupa u Beču 4. oktobra

Bokeljska mornarica – kolo foto Boka News

Poslije prošlogodišnjeg gostovanja u Trstu, Bokeljska mornarica Kotor se priprema za put u Beč. Gostovanje u Beču je rezultat intenzivne i uspješne saradnje sa ambasadom Crne Gore u Republici Austriji, koja je u dogovoru sa Bokeljskom mornaricom pripremila to gostovanje i uputila Mornarici zvanični poziv.

Članovi Mornarice i Gradske muzike Kotor će 2. oktobra uveče otputovati za Beč, gdje će stići 3. oktobra ujutro  i taj dan razgledati grad.

Nastup Glavnog odreda u pratnji Gradske muzike iz Kotora planiran je u petak, 4. oktobra u 12 sati,  u centru Beča i na trgu pored katedrale Svetog Stefana će otplesati Kolo. Za tu priliku su izrađeni flajeri na njemačkom jeziku sa osnovnim informacijama o Mornarici, koji će se dijeliti prisutnima.

Takođe je  predviđen i prijem u ambasadi Crne Gore, kao i u Opštini Beč. Finansijska sredstva za gostovanje je obezbijedila Opština Kotor.

Gostovanje BM u Beču

Interesantno je da je Bokeljska mornarica već nastupila u Beču 1908. godine, dakle prije 111 godina, i to je bio prvi put da je ona otplesala tradicionalno Kolo van Kotora.

Najčitanije