17 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeška noć 2024. – Pobjednik “Fetiva Mahala”

U akvatorijumu Kotorskog zaliva pred više hiljada posjetilaca, u subotu je održana je tradicionalna Fešta nad feštama “Bokeška noć”.

Defile ukrašenih barki najavila je Gradska muzika Kotor i jedrilice Jedrličarskog kluba “Lahor”, 32 maštovite kreacije ukrašenih barki, djela kotorskih meštara, predstavile su se publici i žiriju u tri đira i konkurisale su za nagrade u vrijednosti od 3.000 eura.

Ukupan fond nagrada podjeljen na pet barki.

Prvo mjesto i 1.200 eura osvojila je barka FETIVA MAHALA meštra Zvjezdana Šantića.

Drugo mjesto i 800 eura pripalo je  je kreacija YABA DABBADO koju je radio Drago Radimiri.

Bokeška noć 2024.

Treće mjesto i 400 eura  dobio je Ilko Marović sa svojom barkom VRATIJA SE ILKO.

Bokeška noć 2024.

Četvrto mjesto dijele dvije barke, tako da su po 300 eura  osvojili su Marko Ševaljević sa barkom ŠKALJARINA i Ilija Mirošević sa kreacijom BAGAT.

Bokeška noć 2024.

Žiri je radio u sastavu: kotorski meštar Mijo Milovanović, predsjednik i članovi – direktorica Kulturnog centra Radmila Beća Radulović i u ime sponzora, direktor „Luke Kotor“ AD Ljubo Radović imali su težak zadatak da izaberu tri najbolje.

Bokeška noć 2024.

Nakon proglašenja najboljih, Kotorani i gosti su uživali u fantastičnom desetominutnom vatrometu.

Podsjećamo, manifestacija Bokeška noć ima status nematerijalnog kulturnog dobra od nacionalnog značaja.

Bokeška noć 2024.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta se do ranih jutarnjih sati nastavila na trgovima u Starom gradu. Na Pjaci od sata goste su zabavljali   DJ NIGGOR i DANIJELA MARTINOVIĆ sa bendom.

Bokeška noć 2024.

Na Pjaci Sv. Luke  nastupili su  LUKA TARLE I LJUBO ČIKIĆ na Pjaci od muzeja  – TRIO MARE bend, na  Pjaci od brašna  –    DJ BURA i  THE GRUPA, na Pjaci Sv. Tripuna- DJ DIMI  i  VIS TETRA, na Škaljarskoj  pjaci    – JELENA i KIKO  i na  Pjaci od Kina – FANKULO BAND.

Organizator ove manifestacije je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, uz suorganizaciju lokalne Turističke organizacije i pokroviteljstvo Opštine Kotor, uz pomoć brojnih sponzora.

Najčitanije