24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Bokeška noć 2024.“ prijave za učešće do 10. avgusta

“Bokeška noć 2024.“ prijave za učešće do 10. avgusta
Bokeljska noć

Organizacioni odbor manifestacije “Bokeška noć 2024.“ pozivaa sve zainteresovane organizacije i pojedinci da dostave svoje ponude (vizuelno rješenje sa nazivom kreacije i podacima o autoru) s kojima namjeravaju da učestvuju u smotri ukrašenih plovila na tradicionalnoj i jedinstvenoj manifestaciji na vodi – „Bokeška noć“, koja će se održati 24. avgusta 2024. godine.

Kandidati su u obavezi:

-Uplatiti naknadu za učešće na konkursu u iznosu od 5,00€ na žiro račun Kulturnog centra broj 510 – 8571 – 32 kod CKB banke;

-Priložiti dva primjerka skice kreacije (A4 format) uz propratni tekst (opis kreacije);

-Usmeno obrazložiti značenje kreacije pred tehničkom komisijom;

Kreacija mora sadržati neki od sljedećih tematskih elemenata:

-da predstavlja kulturno naslijeđe,

-da se odnosi na određeni geografski pojam,

-da se tiče neke istorijske ličnosti, vrijednosti ili događaja.

Kreacija mora zadovoljiti osnovne estetske kriterijume;

-Dekorisano plovilo mora biti minimum 4 metra dužine;

-Svako plovilo mora obavezno imati jednog člana posade;

-Svako plovilo mora imati sopstveno osvjetljenje.

Broj plovila koji učestvuju u konvoju je ograničen na 30.

Organizator ostavlja mogućnost dofinansiranja plovila u iznosu do 50% odobrenog iznosa za ona plovila za koja tehnička komisija utvrdi da zadovoljavaju kriterijume, a značajno prelaze standardne dimenzije ili se ističu izgledom, gabaritom, materijalom i sadržajem, te prevazilaze dodijeljena sredstva.

Prihvaćene ponude od strane tehničke komisije organizator finansira u iznosu od 500,00€ po jednom plovilu. Dinamika isplate: 40% iznosa (200,00€) dobija se odmah nakon završetka konkursa, a preostalih 60% (300,00€) nakon održavanja manifestacije, ukoliko plovilo zadovolji sve kriterijume tehničke Komisije.

Prvoplasirana tri učesnika očekuju novčane nagrade, kao i specijalne nagrade za ostale učesnike po odluci žirija. Ukupan fond za nagrade iznosi 3.000,00€.

Prijave sa imenom i prezimenom, adresom, telefonom, dokazom o uplati naknade za učešće na konkursu, nazivom i vizuelnim rješenjem kreacije, te tačnim lokalitetom uređenja plovila, zainteresovani podnose do 10. avgusta 2024. godine u zatvorenoj koverti s naznakom –

Prijava na konkurs za Bokešku noć, na adresu: JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Obala b.b. Detaljnije informacije se mogu dobiti na telefone: +382 32 304 140 ili +382 67 105 928 i putem e-maila: slavisa.grubisa@kckotor.me.

Najčitanije