14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Brđanin u Herceg Novom: Intezivnija kontrola plovila, bezbjednost plovnih puteva sa akcentom na kontrolu morskog saobraćaja ka Plavoj špilji

Brđanin u Herceg Novom: Intezivnija kontrola plovila, bezbjednost plovnih puteva sa akcentom na kontrolu morskog saobraćaja ka Plavoj špilji
Sastanak – foto Opština Herceg Novi

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin je sa načelnikom Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi Draganom Kontićem, a u okviru obilazaka organizacionih jedinica Uprave policije, kao i lokalne samouprave, juče održao radni sastanak sa predsjednikom Opštine Herceg Novi, Stevanom Katićem i njegovim saradnicima.

Sastanak je upriličen u cilju intenziviranja saradnje Uprave policije sa lokalnim samoupravama radi što efikasnije saradnje i kontinuirane komunikacije, na lokalnom nivou.
Shodno tome sagovornici su razgovarali o aktuelnim izazovima, kvalitetnim projektima koji su ostvareni, te onim koji su planirani u narednom periodu.

Na sastanku je, pored aktuelnog bezbjednosnog ambijenta u Herceg Novom, riječi bilo i o unapređenju efikasnosti graničnih kontrola, kao i o interoperabilnosti i komunikacije između službi zaštite i spasavanja, policije, komunalne policije i inspekcijskih službi, a sve u cilju što efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove i u krajnjem stabilnog bezbjednosnog okruženja za život i rad građana i onih koji borave u Herceg Novom.

Dogovorena je intezivnija kontrola plovila, bezbjednost plovnih puteva sa posebnim akcentom na kontrolu morskog saobraćaja ka Plavoj špilji i ulaska plovila u ovu veoma posjećenu turističku atrakciju.

“Mislim na pitanje graničnih prelaza, naročito sa Republikom Hrvatskom gdje bi bilo značajno iniciranje konkretnih koraka kako bi se za građane Crne Gore i Republike Hrvatske obezbijedio brži protok na granici. Sa druge strane veoma nam je važno da se projekat video nadzora u saradnji Opštine, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije realizuje. U prethodnom periodu smo uradili dosta posla, završeno je idejno rješenje, očekujemo da se završi i glavni projekat i da ćemo zajednički, tokom 2025. godine finansirati projekat koji je policiji značajan iz ugla bezbjednosti, Opštini iz ugla komunalnog reda i naših ostalih nadležnosti jer to je jedini način kako bismo definitivno upravljali sistemom komunalnog reda. Puno je problema na terenu, što je svakodnevno vidljivo i na ovaj način želimo da prije svega zaštitimo imovinu lokalne samouprave“, kazao je predsjednik Katić.

Najčitanije