17 C
Kotor

Slušaj online radio

Britanski novinari poreporučuju Crnu Goru svima koji žele da dožive nešto jedinstveno

Britanski novinari poreporučuju Crnu Goru svima koji žele da dožive nešto jedinstveno
Gospa od Škrpjela – foto Boka News

Da je Crna Gora destinacija sa raznolikom i autentičnom ponudom, potvrdili su i novinari iz Velike Britanije koji su boravili u našoj zemlji u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) i avio kompanije EasyJet.

U periodu od 22. do 26. jula, novinari britanskih medija The Sun, Daily mail, Press association i Reach PLC obišli su brojne turističke atrakcije Crne Gore, uživajući u gostoprimstvu i odličnoj atmosferi domaćina. Posebno ih je oduševila vožnja žičarom Kotor-Lovćen i spektakularan pogled na Bokokotorski zaliv. Osim toga, bili su impresionirani ljepotama Luštice, Perasta, te starih gradova Kotora i Herceg Novog.

Naša zemlja je ostavila jak utisak na Jack Elsoma, novinara portala The Sun – jednog od najčitanijih medijskih brendova u Velikoj Britaniji sa 353 miliona impresija mjesečno.

– Crna Gora je predivna zemlja sa bogatom istorijom i ljubaznim ljudima. Posebno su nas oduševili očaravajući prirodni pejzaži, kao i ukusna tradicionalna kuhinja. Sigurno ću se ponovo vratiti u budućnosti, jer je ovo iskustvo bilo nezaboravno i ostavilo jak utisak na mene. Toplo preporučujem ovu destinaciju svima koji žele da dožive nešto jedinstveno – poručio je Elsom.

NTO-Britanski novinari u CG

Pejzaži i bogata kulturna baština naše zemlje su motivisali novinara Eda Gleavea iz medijske kuće Reach PLC da Crnu Goru posebno promoviše u svojim budućim člancima, kako bi čitaocima prenio sve ljepote ove destinacije. Reach PLC je jedan od najvećih izdavača u Ujedinjenom Kraljevstvu i izdaje mnoge poznate novine, uključujući Daily Mirror, Sunday Mirror, Daily Express, Sunday Express i Daily Star.

– Moja posjeta Crnoj Gori bila je izvanredna. Bio sam zadivljen nevjerovatnim pogledima i pejzažima širom zemlje. To je savršena destinacija za odmor za britanske putnike jer ima mnogo toga da se vidi. Ljubazni domaćini, ukusna tradicionalna hrana, šarmantni stari gradovi, prelijepe planine i bogata kulturna baština čine ovu zemlju još privlačnijom. Svakako bih preporučio posjetu Crnoj Gori svima koji traže nezaboravan odmor – istakao je Gleave.

EasyJet je već prepoznao potencijal Crne Gore, te je pored linija iz Londona i Mančestera, ove godine uveo dodatne linije sa još jednog londondskog aerodroma i Bristola. Ova inicijativa značajno doprinosi prisutnosti Crne Gore na tržištu Velike Britanije, dok će studijska posjeta novinara dodatno podstaći promociju naše zemlje u britanskim medijima, privlačeći interesovanje šire publike.

Boka Kotorska – foto Boka News

EasyJet, britanska niskobudžetna aviokompanija sa sjedištem na aerodromu London Luton, ima preko 900 domaćih i međunarodnih avio-linija u više od 34 zemlje preko svojih pridruženih aviokompanija EasyJet UK, EasyJet Switzerland i EasyJet Europe.

Podršku u organizaciji ove studijske posjete novinara iz Velike Britanije dali su NTO CG, lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Kotora, Budve, Žabljaka i Cetinja, kao i Kotor Cable Car.

Najčitanije