21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Budući turizmolozi posjetili Luštica Bay

U posjeti Luštici Bay

Grupa studenata Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora predvođena prof. dr Nedom Krivokapić-Donat obišla je projekat Luštica Bay koji se na tivatskom dijelu poluostrva Luštica ubrzano razvija kao novo turističko naselje na Jadranu.

Prezentacija i obilazak kompleksa je nastavak saradnje koja je nedavno inicirana predstavljanjem slobodnih radnih mjesta u kompaniji Luštica Development  i hotelu Čedi Luštica Bay, a koje je za studente bilo organizovano na ovom i Fakultetu za pomorstvo.

„Detaljno upoznavanje sa projektom i obilazak kompleksa je ostavio veliki utisak na nas. S obzirom da će u planiranih sedam luksuznih hotela biti potreban značajan broj stručnjaka, ovo je sjajna prilika za turizmologe i stručnjake iz oblasti hotelijerstva da na najbolji način u praksi pokažu sve ono što su naučili tokom studija. Vrlo je važno i što smo svjesni da naši kadrovi moraju imati znanje više svjetskih jezika“- istakla je profesorica Krivokapić-Donat.

Prema ocjeni studenata, Luštica Bay će upotpuniti turističku ponudu Crne Gore i otvoriti značajan broj radnih mjesta.

„Luštica Bay je pravi primjer kako jedno nerazvijeno područje može da se valorizuje u važan turistički resurs, i to uz posebnu pažnju prema zaštiti životne sredine. Master plan Luštice Bay je veoma impresivan. Posebno smo zahvalni predstavnicima kompanije na gostoprimstvu, kao i prof. Donat na čiju inicijativu je posjeta upriličena“ -ocjena je studenata.

Luštica bay

Na oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kao rezidencijalnu turističku destinaciju sa dvije marine, sedam hotela, različitom ponudom nekretnina, profesionalnim golf terenom, gradskim jezgrom i ostalim sadržajima neophodnim za život grada. Ove godine Lušticu Bay očekuje otvaranje marine sa 176 vezova, prvog hotela u kompleksu i marina naselja, te početak radova na izgradnji novog naselja, Luštica Bay Central, planiranog kao administratvino, komercijalno i uopšte gradsko jezgro čitave Luštice Bay. Kompanija je u prethodnom periodu organizovala „Dane zapošljavanja“ u više crnogorskih opština budući da je bilo oglašeno više od 100 slobodnih radnih mjesta.

Najčitanije