20 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva today

Budva radovi jun 2024. – foto Boka News

Zaposleni kompanije “Bemax” intezivno rade na rekonstrukciji glavnih gradskih ulica u Budvi, 22. novembra i Mediteranske ulice, te izgradnji kružnog toka, međutim još smo daleko od završetka radova, a brojni turisti su odavno stigli…

Ovo je razglednica dijela Budve koju smo zabilježili danas. Možete vidjeti u kojoj su fazi radovi…

Budva radovi jun 2024. – foto Boka News

Zvanični rok za završetak izvođenja radova je 15. jul. Od ranije imamo uvjeravanja od izvođača da će radove okončati prije ugovorenog roka.

Podsjetimo, na adresu Opštine Budva još u aprilu je stigao apel ugostitelja da se radovi moraju završiti prije roka, jer u julu, kada počinje špic ljeta, Budva ne smije dočekivati hiljade turista sa blokiranim centrom.

Budva radovi jun 2024. – foto Boka News

Međutim, turistička sezona je počela ove godine ranije, a neki ugostitelji kažu da nije ni završavala…

Rekonstrukcijom ulica pored unapređenja protoka saobraćaja prema centru, mijenja se izgled ovog dijela Budve. Osim rješavanja saobraćajnih problema izgradnjom nove saobraćajnice očekuje se da će biti riješen i problem odvođenja atmosferskih voda u tom dijelu grada, koje su tokom obilnih padavina  stvarale  dosta problema.

Budva radovi jun 2024. – foto Boka News

Projekat pored saobraćaja tretira i hortikulturno uređenje, i infrastrukturu za postavljanje fontane na kružnom toku kod zgrade Pošte.

Investitor je Opština Budva, a vrijednost projekta je tri miliona eura.

Budva jun 2024. foto Boka News

Podsjećamo, nakon održanih izbora u Budvi 26. maja u toku su pregovori o formiranju koalicione vlasti…

Izvor:M.M.

Najčitanije