17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Cadmus Cineplex prikazuje od 13. do 19. septembra

repertoar horizontal

NOVI FILMOVI:

PREDATOR: EVOLUCIJA

Od dalekog svemira do ulica predgrađa, lov se ponovo vraća kući, u novoj verziji franšize Predator reditelja Šejna Bleka.

Sada su lovci svemira jači, pametniji i smrtonosniji nego ikada prije, budući da su se genetički nadograđivali sa DNK materijalom drugih vrsta. Kada mladić slučajno aktivira svoj povratak na Zemlju, samo brižna posada bivših vojnika i nezadovoljni učitelj mogu spriječiti kraj ljudske rase.

RINGE RINGE RAJA

Dva izgubljena pačeta, šesnaest dana stara Či i njen mlađi brat Čao, odvojeni su od svog jata, zahvaljujući ludorijama prevelikog entuzijaste Penga, slobodoumne guske koja će radije da vježba akrobacije u vazduhu, nego da se pridruži ostalim guskama prilikom tradicionalne selidbe u toplije krajeve. Uplašeni i usamljeni, u želji da se vrate svom jatu, pačići će zatražiti pomoć od Penga, koji će ih odbiti, jer ova dva mališana urušavaju njegov imidž odmetnika. Međutim, Peng zadobija tešku povredu krila koja će ga učiniti ranjivim. Tek tada on pristaje da pomogne pačićima da se vrate jatu i tako uz šetnju sa njima prikriva svoju povredu.

Od tog momenta njih troje će se upustiti u zajedničko putovanje, krčeći svoj put kroz prelijepe kineske predjele, u potrazi za svojim jatom a pod pritiskom zime koja dolazi.

Istovremeno, divlja Palasova mačka po imenu Banzu je u potrazi za lakim plijenom, baš kao što su ranjena guska i bespomoćni pačići.

Ovo nije samo priča o dugom i teškom putovanju, već i avantura o pronalaženju puta kroz životne prepreke, o odgovornostima prema zajednici i porodici.

SLATKA MALA TAJNA

Film prati mamu vlogericu Stephanie Ward (Anna Kendrick) i njenu najbolju prijateljicu, glamuroznu i prekrasnu, Emily Nelson (Blake Lively) koja jednog dana nestaje nakon što zamoli Stephanie da pokupi njenog sina iz škole.

Stephanie istog trena pokušava otkriti istinu vezanu za iznenadni nestanak svoje najbolje prijateljice Emily iz grada. Stephanie se udružuje s’ Emilynim mužem te se ubrzo počinje pitati poznaje li svoju najbolju prijateljicu onoliko dobro koliko je mislila.

IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA

Nakon smrti majke, Aja, mudri ulični mađioničar iz Mumbaija, kreće na neobično putovanje kako bi pokušao da pronađe oca kog nikad nije upoznao.

Pronalazi ljubav u švedskoj prodavnici namještaja Ikea, nailazi na opasne situacije sa migrantima u Engleskoj, stiče slavu kroz plesanje u Rimu, a proživljava i avanturu leteći balonom iznad Mediterana. Na kraju shvata šta je pravo blago u životu i ko zaista želi da bude.

SA TATOM NA PROPUTOVANJU

Nakon srčanog udara, svjetski poznati glumac koji pati od alkoholizma primoran je da putuje preko cijele države kako bi prisustvovao vjenčanju svoje ćerke.

U ovu posljednju i neobičnu avanturu upušta se sa otuđenim sinom koji je usput i svjedočio protiv oca na parnici za razvod braka. „Sa tatom na proputovanju“ je crna komedija o odnosu između oca i sina koji od potpune suprotnosti karaktera dolaze do zaključka da su puno sličniji nego što su mislili.

SVE ZBOG JEDNOG MEDE

Mišel je na aerodromu izgubio plišanog medu svoje ćerke nakon čega je aerodrom oblijepio oglasima da pronalazaču slijedi nagrada.

Radnik na aerodromu vidi to kao priliku za zaradu pa će pokušati da slaže Mišelu da je našao medu. Iako Mišel saznaje da nije u pitanju pravi meda, zajedno će se uputiti u potragu za izgubljenom plišanom igračkom bez koje njegova ćerka ne može da zaspi. Ova potraga posvećenog tate, ispada mnogo  komplikovanija, ali i smješnija, od očekivanog.

Najčitanije