29.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Caritas kotorske Biskupije u budućnosti planira otvoriti Narodnu kuhinju i u drugim opštinama Boke

Caritas

“Caritasovu Narodnu kuhinju u Tivtu posjetili su poslanik Toni Janović i direktorica Turističke Organizacije Tivat, Nina Lakičević.

“Upoznali sa našim načinom rada. Predočili smo im broj korisnika koji trenutno koristi usluge Narodne kuhinje, kao i s kakvim se problemima srijećemo u svakodnevnom radu. To se najviše odnosi na finasijsku situaciju, jer je poznato da se naše djelovanje ogleda kroz donacije društveno odgovornih firmi i pojedinaca. Svjedoci smo velikog porasta cijena namirnica, koje nikome ne idu u korist. Njihova posjeta se ogledala u tome kako i na koji način pomoći i unaprijediti rad „Caritas-ove Narodne kuhinje – Tivat“, kazao je direktor Caritas-a kotorske Biskupije don Željko Paskovi.ć

Ono što ne bi bilo loše jeste razmotriti činjenično stanje na nivou države, a u pogledu socijalno ugroženog stanovništva i eventualno donjeti neku odluku kojom bi se ovakvi projekti jedinim dijelom finansirali direktno iz budžeta.

Caritas kotorske Biskupije u budućnosti planira otvoriti Narodnu kuhinju i u drugim opštinama Boke kotorske, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života najugroženijeg sloja građana. Na tom putu ne možemo ići sami, vjerujemo i znamo, iz dosadašnjeg iskustva, da postoje ljudi koji prepoznaju značaj ovakvih projekata i željni su pomoći, ali sigurni smo da nas ima i više, poručio je Pasković.

Najčitanije