17 C
Kotor

Slušaj online radio

Ceremonija otvaranja Rubix festivala u znaku svjetske Izabele Roselini i Davida Augusta

Ceremonija otvaranja Rubix festivala u znaku svjetske Izabele Roselini i Davida Augusta
Rubix

Impozantno otvaranje Rubix festivala upriličeno je sinoć na Synchro pozornici u Porto Montenegru. Na početku otvaranja prisutnima se obratila ministarka za kulturu i medije dr Tamara Vujović i poručila da je Rubix festival platforma koja okuplja svjetski poznate umjetnike i talente iz različitih oblasti.

“Ovaj festival predstavlja prostor gdje ćemo se inspirisati i povezati jer Rubix festival nije mjesto samo za zabavu, on je manifestacija kreativnosti i kulturne razmjene. Umjetnički duh koji se afirmiše kroz pobunu afirmativnih normi, kao tragalački princip prekoračenja svih nacrtanih granica jeste spekulativni duh inovacije. Razumijevanje novih formi umjetnosti nije samo akademski poduhvat, već način na koji možemo proširiti naše shvatanje svijeta i nas samih”, poručila je Vujović.

Tamara Vujović

Ministarka je kazala da događaje kao što je Rubix festival ukazuju na važnost svestranosti i otvorenosti ka novim idejama, što je kako je istakla važan put ka novim idejama.

Generalni direktor kompanije Adriatic Marinas, David Margason istakao je da vrijednost Rubix festivala nadilazi okvire obične kulturne manifestacije.

David Morgason

“Na ovom mjestu planiramo da otvorimo SPA za um i dušu. Duh i sadržaj svega onoga što vidite na Rubix festivalu će postati osnova za razvoj novog prostora i kreativnog kvarta u okviru Porto Montenegra. Kada smo osnivali Porto Montenegro planirali smo da osnujemo lijepu primorsku zajednicu koja bi mogla da se poredi sa bilo kojom na Mediteranu, a sa druge strane da gradimo tu zajednicu u kreativnom duhu. Upravo to radimo na Rubix festivali. Nadam se da će festival umiriti vaš um i dušu i da ćete ga napustiti osjećajući se bolje povodom svog života i da ćete se rado vratiti i naredne godine,” naveo je Margason.

Rubix

Na početku večeri ljubitelji klasične muzike uživali su u sjajnom premijernom koncertu operske pjevačice Petre Radulović, stipendistkinje fondacije „Miloš Karadaglić“, sa gudačkim kvartetom „New era“.Nakon nje, na oduševljenje prisutnih nastupila je Izabela Roselini sa multimedijalnom predstavom “Darvinov osmijeh. Brojni posjetioci su na kraju večeri uživali uz nevjerovatni spoj klasične i elektronske muzike Davida Augusta.

Najčitanije