17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Četvorici saobraćajnih prestupnika ukupno 60 dana zatvora 

Budva policija – foto Boka News

P.S. (1995) iz Brčkog, BiH, oglašen je krivim zbog toga što se 01.06.2024.godine u večernjim satima na saobraćajnici u Igalu nije zaustavio na znak ‘Stop’ i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Njemu je sudija odjeljenja u Herceg Novom Andrija Vojvodić izrekao i novčanu kaznu u iznosu od 450€, jer utvrđeno da je vozilom koje je nakon kraće policijske potjere zaustavljano, vršio preticanja na neisprekidanoj liniji, pri čemu je istim upravljao pod dejstvom alkohola. Odmah po izricanju odluke, sproveden je na izdržavanje kazne u UIKS Spuž, dok mu je novčana kazna odmah naplaćena.

V.B. (1966); R.S (2000), oba iz Budve i P.M. (1974) iz Kolašina osuđeni su u u tri odvojena hitna postupka na kazne zatvora u trajanju od po 15 dana jer su prethodne noći i kasno sinoć na teritoriji opštine Budva upravljali vozilima pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od preko 2 g/kg. Okrivljeni R.S. je uz to izazvao i saobraćajnu nezgodu sa manjom materijalnom štetom, za što mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 220€.

Svim okrivljenima su osim kazne izrečeni i kazneni bodovi u maksimalnom iznosu, kao i zabrana upravljanja vozilima u najdužem zakonom propisanom trajanju, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje Marko Đukanović.

Najčitanije