17 C
Kotor

Slušaj online radio

Crnogorskim vaterpolistima evropsko srebro

Crnogorskim vaterpolistima evropsko srebro
Juniorska-vaterpolo-reprezentacija- Foto: European Aquatics Water Polo

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore izgubila je od Hrvatske nakon peteraca 10:8 u finalu Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina.

,,Ajkule“ su bile na korak do najsjajnijeg odličja, u posljednji minut meča ušle su sa golom prednosti (7:6), ali i igračem manje, što je rival znao da kazni na 39 sekundi prije kraja utakmice.

Nažalost, posljednji napad naš tim nije pretvorio u prednost, a u petercima Hrvati su pokazali veći stepen koncentracije – šutirali su tri od tri, a ,,ajkule“ su pogodile samo jedan šut iz četiri pokušaja.

Mogle je da bude drugačije, ali je i utakmica mogla da ode u pravcu rivala koji je na isteku druge četvrtine vodio 3:0, a na pet minuta do kraja imao je višak od dva gola (6:4). Izabranici Miodraga Mirovića nijesu se predavali, prvo je Roganović pogodio za 5:6, Stupar je bio precizan za 6:6, a na 1.56 prije kraja Vučković je stavio tačku na seriju od 3:0. Upravo je ovaj igrač iznudio isključenje i bio precizan za prvo vođstvo na meču naše ekipe…

Strahinja Gojković Danilo Stupar i Srđan Janović dalu su po dva gola, a u strijelce su se upisali Andrija Roganović i Balša Vučković.

Bronzano odličje osvojila je Španija koja je bila bolja od Mađarske i to nakon peteraca – 16:14.

Crnogorska reprezentacija do medalje je stigla nakon tri poraza u grupnoj fazi (Hrvatska, Mađarska, Španija), pobjedom nad Holandijom u osmini finala, boljom igrom u četvrtfinalu sa Srbijom, a u polufinalu je savladana Mađarska.

Srđan Janović,kapiten ,,ajkula””, proglašen je za MVP šampionata Evrope

Najčitanije