17 C
Kotor

Slušaj online radio

Čuveni maestro Paskal Vero uz umjetnike od Njujorka do Japana na KotorArtu

Čuveni maestro Paskal Vero uz umjetnike od Njujorka do Japana na KotorArtu
Summerfest Camerata foto

Međunarodni festival KotorArt ugostiće izuzetne umjetnike koji čine kamerni orkestar festivala Music&More iz Trebinja, pod dirigentskom palicom jedinstvenog Paskal Vera.

Koncert će se održati u četvrtak, 8. avgusta, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 20 časova a ulaz je slobodan.

Paskal Vero je šef-dirigent Sendajske filharmonije u Japanu a studirao je na Univerzitetu Paris-Sorbona i Pariskom nacionalnom muzičkom konzervatorijumu. U svijetu klasične muzike postao je poznat 1985. godine, kada je dobio specijalnu nagradu na Međunarodnom takmičenju dirigenata u Tokiju poslije kojeg je postao asistent Seiđi Ozave u Bostonskom simfonijskom orkestru.  Pod njegovom dirigentskom palicom festivalskoj publici će se predstaviti umjetnici porijeklom od Njujorka do Japana.

Gudački orkestar The SummerFest Camerata je vrhunski festivalski ansambl gdje profesori i odabrani studenti sarađuju i zajedno nastupaju. Ova veoma prestižna pozicija, koja se dodjeljuje samo odabranim pojedincima, namjenjena je najnaprednijim studentima na Music&More SummerFestu, koji tjesno sarađuju s profesorima svjetskog renomea, među kojima su mnogi članovi Njujorške filharmonije, Filharmonije Hong Konga, Bečke državne opere, kao i članovi brojnih prestižnih ansambala. Šef dirigent Filharmonije u japanskom Sendaiu, francuski maestro Paskal Vero, glavni je dirigent orkestra SummerFest Camerata.

Tatjana Ranković, pijanistkinja, ujedno je i osnivačica i direktorka Međunarodnog festivala klasične muzike i ljetnje škole u Trebinju, Music & More SummerFest. Nastanjena u Njujorku, okuplja umjetnike sa svih strana svijeta tokom petnaestodnevnog trajanja festivala u Trebinju.

Festivalsku publiku očekuje raznovrstan repertoar, a pored gudačkog orkestra i Tatjane Ranković na klaviru, nastupa i sopranistkinja Ksenija Kumento te će biti izvedene i arije iz opera Figarova ženidba i Čarobna frula Volfgang Amadeus Mocarta.

Najčitanije