19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Dalmacija – olujna bura zatvorila ceste, zabilježen udar od čak 216 km/h!

Bura - Slobodna Dalmacija
Bura – Slobodna Dalmacija

Olujna bura koja puše na zadarskom području, uzrokovala je brojne probleme u prometu. Za sav promet je zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sv. Rok i Posedarje, državna cesta D54 između Maslenice i Zatona Obrovačkog te Paški most.

Na Krčkom mostu izmjeren je udar od čak 216 km/h, a orkanska bura puše i na području Maslenice gdje najjači udari dosežu 180 km/h.

U Senju pak bura puše 137 km/h, iako su udari znatno jači drugdje u podvelebitskom kanalu. U Dalmaciji puše jaka bura s olujnim udarima, a od naseljenih područja, jedino je Šibenik imao udare preko 100 km/h. Najjači udar tamo je iznosio 104 km/h. I Splitu su zabilježeni udari do 76 km/h.

Nešto niže niz obalu, bura na šibenskom području stvara probleme u opskrbi strujom, a sinoć je jaki vjetar lomio komade fasada kuća u centru grada.

Bura - Slobodna Dalmacija
Bura – Slobodna Dalmacija

Struje, zbog jačine bure koja ponegdje puše orkanskom jačinom, nema od gradske četvrti Meterize do šibenskog mosta gdje je isključen vod. Od sinoć struje nema ni južni Primošten, a od jutros područje Putičana i Tišnjanske Dubrave.

“Ekipe su na terenu i pokušavamo što prije otkloniti kvarove”, kazao je Josip Smolić iz šibenske Elektre.
Bura - Slobodna Dalmacija
Bura – Slobodna Dalmacija

Zbog svoje snage bura je sinoć zatvorila dio Kalelarge u središtu Šibeniku na koju je bacala dijelove starih fasada pa je postavljen i znak upozorenja na opasnost zbog pada predmeta s visine. Dijelovi fasade padali su i na parkiralištu u bivšoj pekari Krke gdje je oštećen i jedan automobil.

Za sav promet i dalje je zatvorena državna cesta Gračac-Knin, a pomorski se promet prema šibenskim otocima za sad odvija prema plovnom redu.

Najčitanije