30 C
Kotor

Slušaj online radio

“Dan koprive u Nacionalnom parku Lovćen”

Priprema čorbe od koprive-Foto-Snezana-Vukotic

Manifestacija “Dan koprive u Nacionalnom parku Lovćen‟ koju organizuje Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore u saradnji sa JU „Lovćen Bečići‟, biće održana u nedjelju, 9.juna sa početkom u 10 sati.

U uvodnom dijelu programa na lokaciji pored Centra za posjetioce Nacionalnog parka, učesnike manifestacije pozdraviće koordinator NP Lovćen Mirko Bošković. Nakon toga slijedi izvođenje tradicionalnih pjesama i igara uz učešće KUD „Njegoš‟, guslara i diplara Steva Čavora, kao i dječjeg hora OŠ „Njegoš‟ sa Cetinja.

U drugom dijelu manifestacije, predviđeno je pješačenje stazom od Ivanovih korita do Kraljevog počivala i povratak, uz pratnju stručnog vodiča. Nakon povratka sa pješačenja, učesnici manifestacije biće u prilici da degustiraju jela od koprive pripremljenih po starim tradicionalnim receptima.

Foto Dan koprive NP Lovcen

Takođe će u cilju podizanja svijesti najmlađih, u saradnji sa edukatorima Nacionalnog parka biti organizovana edukativno-likovna radionica sa djecom iz JU„Lovćen Bečići‟, na lokaciji otvorena pergola pored Centra za posjetioce, od 10-12 sati.

Manifestacija Dan koprive predstavlja edukativno-promotivnu aktivnost u okviru Programa upravljanja NP Lovćen u cilju valorizovanja vrijednosti ovog zaštićenog područja, te povezivanja kulinarske tradicije sa turističkom ponudom.

Najčitanije