17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan širuna u subotu, 5. oktobra u Budvi

Dani širuna 2024.

Tradicionalna budvanska manifestacija „Dan širuna“, omiljena među lokalnim stanovništvom, ali i među posjetiocima, održaće se u subotu, 5. oktobra na trgu ispred Starog grada u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, Opštine Budva i KSR „Širun“.

U okviru programa 57. „Dana širuna“ posjetioci će biti u prilici i da degustiraju 1.500 kg ribe, 1.000 litara vina i 600 litara piva, poručuju organizatori.

Ovogodišnji program počinje u 16 sati dječijim programom u okviru koga će se svojim plesnim i muzičkim tačkama predstaviti djeca predškolskih ustanova „Vini Pu“, „Moj svijet“ i „Ljubica Jovanović Maše“, zatim osnovnih škola „Mirko Srzentić“ i „Adriatic College“, gimnastičkog kluba „Budva“ i Muzičke škole iz Budve.

Uslijediće defile Gradske muzike Budva i članova NVO „Feštađuni“ i svečano otvaranje manifestacije, obraćanje predsjednika KSR „Širun“, Tihomira Fabrisa.

Dan širuna u subotu, 5. oktobra u Budvi
“Dan širuna”

Nakon otvaranja nastupiće dame iz ŽVG „Harmonija“, pobjednici Grand finala muzičkog takmičenja „Ritam Evrope“ iz Budve, Gradski hor i solisti Muzičke škole iz Budve. I ove godine vlada veliko interesovanje za sportskim igrama, pa će se u popodnevnim satima takmičari oprobati u potezanju konopa i skidanju pršuta sa grede.

U večernjem dijelu programa koji će početi u 20 sati nastupiće crnogorska pjevačica Monika Knezović i nakon nje klapa „Jedinstvo“ iz Bara, koja će svojim mediteranskim zvukom publiku pripremiti za koncert popularnog Amira Kazića Lea.

Leo je više puta nastupao na muzičkom takmičenju „Dora“, a svojom harizmom zadobio je simpatije regionalne publike. Pjesme po kojima je postao prepoznatljiv su svakako duet sa Severinom, „Kreni“, zatim „Krevet od ruža“, „Bolji nego ja“, „Ivana“, „Ljubi Ljubice“…

Najčitanije