17 C
Kotor

Slušaj online radio

“Dani domaćih poljoprivrednih proizvoda u Grblju” petak, 23. avgust

“Dani domaćih poljoprivrednih proizvoda u Grblju” petak, 23. avgust
Dani pamidora

“Dani domaćih poljoprivrednih proizvoda u Grblju” naziv je manifestacije koja će biti održana večeras, petak 23. avgusta na stadionu FK Grbalj, Sutvara, Radanovići (pored Jadranske magistrale).

U organizaciji nekoliko grbaljskih mjesnih zajednica, kao i TO Kotor,  Društva pčelara Grbalj i Maslinarskog društva Boka, ovaj događaj ima za cilj da skrene pažnju javnosti na poljoprivrednu proizvodnju i selo kao nosioca proizvodnje i čuvara tradicije kao dodate vrijednosti turističkom proizvodu, u sijenci turističkih centara kao što je Kotor te, da obogati turističku ponudu opštine novim sadržajima.

Од 19 sati bazar domaćih proizvoda
Od 20 sati otvaranje manifestacije i bogat kulturno umjetnički program
Od 21 sat degustacija domaćih proizvoda na baži švedskog stola

U zabavnom dijelu programa nastupiće: Pjevačko društvo “Grbalj”, Teatar 303 i Bane Nedović sa bendom.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Kotor.

Proizvodnja zdrave hrane na tradicionalan način u ovom kraju, posustaje pred naletom modernih, brzih trendova života i ishrane, pa je ovo prilika da se promovišu proizvođači i popularizuje njihov proizvod, kroz direktan kontakt sa krajnjim korisnicima.

Domaći poljoprivredni proizvod, nedovoljno iskorišten u turističkoj ponudi, doprinijeće boljoj vidljivosti sela, njegovih tradicionalnih vrijednosti i domaćih proizvođača koji, uprkos svim poteškoćama koje nosi savremeno društvo, svojim radom i životom na selu, čuvaju selo, svoju djedovinu i porodične vrijednosti među kojima je i proizvodnja zdrave hrane.

Očekuje se prisustvo velikog broja građana i turista, čemu će doprinijeti i kulturno zabavni program, kao i degustacija domaćih proizvoda iz Grblja. Pozivamo vas da budete naši gosti i uživate u još jednom veselom događaju kakvi nam, sve više, nedostaju u svakodnevnom životu, poručuju organizatori.

Najčitanije