22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Danska premijerka napadnuta usred Kopenhagena, napadač je uhapšen

Danska premijerka Mette Frederiksen

Danska premijerka Mette Frederiksen napadnuta je u centru Kopenhagena, saopštio je njen ured.

“Ostala sam šokirana”, kratko je poručeno iz njenog ureda. Napad se dogodio na trgu u središtu grada. Prišao joj je muškarac i udario je. Napadač je uhapšen.

“Premijerka Mette Frederiksen napadnuta je večeras na Kultorvetu u Kopenhagenu od strane muškarca koji je naknadno uhapšen. Premijerka je šokirana incidentom,” saopštio je ured premijerke bez daljnjih detalja.

Oglasila se policija

Inače, Trg Kultorvet, gdje se napad dogodio, je pješačka zona u starom dijelu grada danske prijestolnice.

Policija je saopštila da su uhapsili muškarca i da istražuju incident, ali nisu iznosili dodatne detalje.

Konobar: Izgledala je uznemireno

“Izgledala je uznemireno,” rekao je Soren Kjergaard, konobar iz obližnjeg kafića na trgu, za Reuters nakon što je vidio premijerku kako ju je otpratilo osiguranje.

Ne zna se je li danska premijerka ozlijeđena u napadu. Mette Frederiksen, danska političarka, izabrana je za premijerku u junu 2016. godine kao najmlađa osoba na toj poziciji u danskoj povijesti.

Napad se dogodio dva dana prije EU izbora

Napad se dogodio dva dana prije nego što Danska glasa na izborima za EU, a neposredno prije napada Frederiksen je sudjelovala u predizbornom događaju s vodećom kandidatkinjom Socijaldemokrata Christel Schaldemose, izvijestila je danska TV2.

Njezini socijaldemokrati najveća su stranka u koalicijskoj vladi. I dalje vode u anketama, ali im je potpora znatno pala posljednjih mjeseci.

Izvor:Index.hr

Najčitanije