24.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Debeli brijeg: Hapšenje zbog falsifikovanja isprava i trafikinga

Debeli brijeg: Hapšenje zbog falsifikovanja isprava i trafikinga
Granični prelaz Debeli brijeg foto Boka News

Policijski službenici Sektora granične policije podnijeli su krivične prijave protiv tri turska državljanina koji se sumnjiče za krivično djelo falsifikovanje isprave, a jedan od njih i za krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

-Šestog septembra oko 22:40 na graničnom prelazu Debeli brijeg kontrolisano je vozilo francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao M.D. (59), turski državljanin.

Sa njim su se u vozilu nalazili I.H.A. (24) i Z.D. (59), takođe državljani Republike Turske.

Prilikom kontrole oni su policijskim službenicima na uvid dali francuske dozvole za privremeni boravak za koje se posumnjalo da su falsifikati.

Nakon prikupljenih obavještenja od lica i konsultacije sa postupajućim državnim tužiocem, protiv I.H.A., Z.D. i M.D. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprava i oni su uhapšeni.

Daljim aktivnostima na terenu, nakon prikupljenih dodatnih obavještenja po nalogu postupajućeg tužioca, službenici Stanice granične policije I – Herceg Novi, podnijeli su protiv M.D. i krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi-saopštio je policijski Tim za odnose s javnošću.

Najčitanije