24 C
Kotor

Slušaj online radio

Disney Treasure doplovio u Nizozemsku na posljednja testiranja prije predaje

Disney Treasure (144.256 GT), najnoviji brod u Disneyevoj floti, isplovio je iz Meyerovog brodogradilišta u Njemačkoj i zaputio se prema Nizozemskoj, što označava završnu fazu dvogodišnjeg projekta.

Prijevoz broda, dugog 341 metar i širokog 39 metara, rijekom Ems trajao je 16 sati uz pomoć tegljača i bio je izazovan zadatak. Zbog svoje veličine, brod je vožen krmom naprijed kako bi se lakše manevriralo kroz zavoje i uske dijelove rijeke. Kad bude potpuno opterećen, imat će gaz od 8,3 metra i visinu od 67 metara.

Disney Treasure stigao je u nizozemsku luku Eemshaven, gdje će biti dovršeni posljednji radovi prije nego što brod bude predan Disney Cruise Lineu. Planirano je nekoliko dana morskih ispitivanja kako bi se provjerila brzina, manevriranje i svi sustavi. Riječ je o drugom kruzeru u Disneyjevoj floti brodova na LNG pogon.

Posebnost broda je luksuzni apartman, Tomorrow Tower Suite, koji nudi 185 četvornih metara prostora za osam osoba. Od 1.256 kabina, većina ima pogled na ocean, a 70 posto njih dolazi s privatnim balkonom. Dizajn broda nadahnut je Disneyjevim, Pixarovim, Star Wars i Marvel temama.

Brod također nudi posebne prostore za obitelji, djecu i odrasle. Među atrakcijama je AquaMouse, vožnja kroz 230 metara cijevi, pružajući putnicima jedinstven pogled na ocean i brod, piše The Maritime Executive.

Najčitanije