33 C
Kotor

Slušaj online radio

Djeca na plaži sakupila čak 72 vongole – Majka kažnjena kaznom većom od 81 hiljde eura!

Školjka na plaži
Plaža

Žena iz Kalifornije dobila je ogromnu kaznu u iznosu od 88,000 dolara, što je protuvrijednost veća od 81 hiljadu eura, a sve nakon što su njezina djeca razigrano sakupljala školjke na plaži, bez dozvole za ribolov.

Charlotte Russ bila je na obiteljskom putovanju, na plaži poznatoj kao “Svjetskoj prijestolnici školjki”, uživala je sa svojom obitelji na plaži, no za ovu američku obitelj sve se odjednom pretvorilo u pravu noćnu moru.

Naime, Charlotte je na poznatu plažu Pismo, u Kaliforniji dovela svoju djecu koja su se igrala u plićaku i sakupljala školjke. Ni manje ni više, pokupila su 72 komada piše ABC 7.

Odjel za ribe i divlje životinje ovoj majci petero djece priopćilo je da su njezina djeca sakupljala školjke bez dozvole te su joj izdali kaznu. Ispostavilo se naime, da su povađene školjke bile vongole, koje lokalna vlast strogo regulira pa je mama zaradila ne samo kaznu, već i tužbu.

Na plaži Pismo vongole su zaštićene i dozvoljeno ih je uzeti do 10 na dan pa su se lokalni inspektori iz Uprave za zaštitu ribe i divljih vrsta odmah pojavili na plaži i djeci oduzeli ove 72 školjke.

– Sve ovo me jako rastužilo i deprimiralo. Uništilo nam je putovanje – rekla je Russ za medije. Kazala je da ju je cijelo ovo iskustvo naučilo, kao i njezinu djecu, vrijednu lekciju o propisima o divljim životinjama.

No, ovo nije jedini slučaj kažnjavanja za izlov vongola. Lani je na plaži Pismo zbog sličnih situacija propisano čak 58 kazni, a iz Uprave za zaštitu ribe i divljih vrsta objašnjavaju da se propisi moraju provoditi jer vongole moraju narasti više od deset centimetara da bi se razmnožile, piše NY Post.

Ova kalifornijska plaža poznata je po vongolama. Naziva se i Svjetskom prijestolnicom vongola i iskopavanje ovih školjki iz pijeska velika je atrakcija. Vongole s plaže Pismo čak se i zovu po njoj – Pismo vongole. Mogu naći samo u istočnom Pacifiku, a poznate su po debelim trokutastim školjkama u bojama od bež do smeđe.

Izvor:morski.hr

Najčitanije