22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dječja predstava Pepeljuga u Luštica Bay

Piazza Centrale

“Pepeljuga” – adaptacija za djecu opere Đoakina Rosinija, biće izvedena večeras 4. jula  u 21:00 sat, na Piazzi Centrale u Luštica Bay-u. Sa Natašom Jovović u ulozi Pepeljuge i Stevanom Karancem kao Princem Ramirom, pod rediteljskom palicom Lade Shylenko, svi mališani će uživati u ovom spektaklu.

Iako komična opera na popularnu, bajkovitu temu, ova opera je monumentalno, virtuozno djelo rosinijevskog vrcavog stvaralaštva. Operu karakterišu pokretljive fraze i puno virtuoznih vokalnih “vratolomija”, koje u ovoj Operosinoj adaptaciji za djecu mladi vokalni solisti donose na alternativne scene, van operskog teatra.

Don Ramiro, odnosno Princ dolazi na imanje Don Manjifika kako bi upoznao njegove kćeri – tako mu je naloženo jer je došlo vrijeme da se ženi. Ipak, želeći da zaista upozna kakve su te baronove ćerke, on dolazi prerušen u svog slugu Dandinija i igrom slučaja upravo prvo upoznaje – Pepeljugu. Princ ipak prije nego u ugovorene brakove više vjeruje u ljubav, kao i Pepeljuga.

Naravno, kao u bajci, oni se zaljubljuju na prvi pogled i sve što se dešava do kraja vodi ka tome da se oni zaista i zaljube.

Kakve su uloge zlih sestara i Dandinija i da li su oni uspjeli da pomognu ili odmognu jednu pravu ljubav izmedju princa i Pepeljuge – vrijedi pogledati  na Piazzi Centrale u sklopu Operosa operskog festivala Crna Gora. Uloge tumače: Nataša Jovović, Stevan Karanac, Milica Lolić, Anđela Simić, Stefan Petković, Lada Shylenko, Kristina Helin.

„Pepeljuga” se izvodi na crnogorskom jeziku, i ulaz je besplatan.

Najčitanije