17 C
Kotor

Slušaj online radio

Dnevni boravak za dementna lica počeo sa radom

Dnevni boravak za dementna lica počeo sa radom
Dnevni centar

Dnevni boravak za dementna lica počeo je sa radom u Domu starih „Grabovac“ u Risnu, na osnovu saradnje ove ustanove i Opštine Kotor u oblasti socijalne zaštite. Ova usluga besplatna je za sve njegove korisnike i realizuje se u adaptiranom prostoru doma.

Sporazum o saradnji u oblasti organizacije rada usluge dnevnog boravka za dementna lica krajem aprila ove godine potpisali su predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i Srđan Dragomanović, direktor Doma starih „Grabovac“.

Ova je ustanova, shodno sporazumu, obezbijedila kombi vozilo za prevoz te vrši realizaciju usluge dnevnog boravka, troškove hrane, medicinske njege i psihosocijalne podrške za dementna lica. Opština Kotor za potrebe nesmetanog funkcionisanja dnevnog boravka u iznosu od 35 hiljada eura finansira troškove prevoza i amortizacije, kao i zaradu vozača.

Dnevni centar

Opština Kotor u cilju unapređenja usluga socijalne zaštite namijenjene starijim licima, osim Dnevnog boravka za dementna lica, podržava i rad Dnevnog boravka za starija i lica sa invaliditetom u Škaljarima sa 35 hiljada, kao i geronto program za koji izdvaja 70 hiljada eura.

Najčitanije