20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodatno angažovanje policajaca na rješavanju saobraćajnih gužvi u Kotoru

Brdanin-Jokic

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin je u nastavku aktivnosti – obilazaka teritorijalnih organizacionih jedinica i lokalne samouprave, danas održao radni sastanak sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem. Sastanku je prisustvovao i načenik Odjeljenja bezbjednosti Kotor, Miloš Ašanin.

Povod sastanka je intenziviranje saradnje Uprave policije sa lokalnim samoupravama u cilju unaprijeđenja komunikacije i postizanja efikasnijih rezultata kada je u pitanju stvaranje povoljnog i bezbjednog ambijenta za život i rad građana kao i turista koji borave u Kotoru.

Brđanin je istakao značaj kontinuirane saradnje i zajedničkog djelovanja i aktivnosti usmjerenih na izazove i rizike turističke sezone, imajući u vidu broj domaćih i stranih posjetilaca u Kotoru.

“U tom kontekstu je naglašena i potreba jačanja komunikacije i saradnje radi rješavanja zajedničkih problema”, saopšteno je iz UP.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnim izazovima sa bezbjednosnog aspekta kao i prioritetnom rješavanju problema sa kojima se Opština suočava u ovom trenutku.

Dodatno angažovanje policajaca na rješavanju saobraćajnih gužvi u Kotoru
Kotor – foto Boka News

Uprava policije u toku ljetnje turističke sezone, na osnovu raspoloživih kapaciteta, angažuje službenike iz drugih organizacionih jedinica kao ispomoć u primorskim opštinama uključujući Kotor.

“Cilj i zadatak Uprave policije je servisna orijentisanost građanima i turistima koji borave u Crnoj Gori, te su shodno tome razmatrani konkretni koraci u cilju rješavanja problema od značaja za građane Kotora i turiste”, navodi se.

Između ostalog je dogovoreno dodatno angažovanje službenika Uprave policije na rješavanju saobraćajnih gužvi u Kotoru, kao i zajedničko angažovanje opštinskih službi i službi policije sa ciljem prevencije i sankcionisanja ugostiteljskih i drugih objekata i lica kojima je zabranjeno usluživanje alkohola maloljetnim licima doprinoseći kreiranju odgovornog i senzibilnog ambijenta usmjerenog na poštovanje zakona i zaštitu ranjive kategorije društva.

Dodatno, u koordinaciji sa opštinskim organima, službenici Uprave policije će posebnu pažnju usmjeriti na planske aktivnosti u cilju suzbijanja ulične prodaje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

“U sklopu zajedničkih aktivnosti, biće uloženi dodatni napori u rješavanju aktuelnog problema prilaza Perastu imajući u vidu saobraćajne  gužve koje se uglavnom ogledaju u otežanom prilazu gradu duž magistralnog puta zbog parkiranih kolona automobila”, ističe se u saopštenju.

Jedan od zaključaka je neophodnost uvođenja efikasnijih i  bržih komunikacionih kanala službi zaduženih za zaštitu i spašavanje u okviru Opštine Kotor i službi Uprave policije zaduženih za održavanje javnog reda i mira.

U završnom dijelu sastanka dogovoreno je intenziviranje saradnje na svim nivoima posebno u dijelu realizacije aktuelnih zajedničkih projekata i rješavanju izazova sa kojima se Opština suočava, kao i planiranju budućih pravaca djelovanja.

Najčitanije