8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Đoković zainteresovan da ulaže na crnogorskom primorju

Novak Đoković

Teniser Novak Đoković zainteresovan je da kupi veliki zemljišni kompleks u zaleđu plaže Jaz, na kojem bi uz podršku investicionog fonda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izgradio prvi golf teren sa 18 rupa na ovom dijelu Jadrana, uz hotelske i ostale sadržaje.

Više izvora potvrdilo je Vijestima da je prvi reket svijeta kazao da je predviđeno ulaganje više od 300 miliona EUR.

Đoković je krajem januara došao u Crnu Goru, kako bi se navodno uvjerio u potencijale lokacije Mrčevo polje. Izvori lista tvrde da se neformalno sastao i sa pravnim zastupnicima nevladine organizacije (NVO) Jaz – Mrčevo polje, koja okuplja više od 600 Grbljana, vlasnika 2,2 miliona kvadrata zemlje u zaleđu.

Navodno, Đoković je sa njima razgovarao na večeri u etno-selu gradonačelnika Budve Marka Carevića, u grbaljskom selu Krimovice. Vijestima je rečeno da je Đoković kazao da zastupa jedan od vodećih investicionih fondova koji je zainteresovan da gradi golf teren.

Jaz

Više izvora navodi da je rekao i kako je nekoliko zemalja zainteresovano da privuče investitore – od Srbije d Afrike, te da ukupan budžet za projekat premašuje 300 miliona EUR.

Predstavnici te NVO navodno su predočili Đokoviću da idalje postoje imovinsko-pravni problemi oko zemljišta i da bi trebalo da se obrati državi. Izvor lista tvrdi da su kazali ida su spremni da podrže projekat.

Izvor:Mina

Najčitanije