24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Herceg Novi: Sanacija lukobrana ili “srpski svet“ na vodi?

DPS Herceg Novi: Sanacija lukobrana ili “srpski svet“ na vodi?
Škver – Herceg Novi

Svjedoci smo posljednjih dana da su na Škveru u toku građevinski radovi na sanaciji lukobrana, ili je to ipak koncert Vlada Georgijevića? – pitaju iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Ako je u pitanju dugo i pompezno najavljivani koncert oživljavanja uspavane karijere, ne bi bio problem da to ne znači uzurpaciju luke i štetu po samu luku, brodare, privrednike i sve one koji su čekali ovih 30 dana sezone, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Loša organizacija, neplanski i stihijski potezi organizatora, uz amin lokalne vlasti, blokiraće funkcionisanje luke u špicu turističke sezone – istina propale.

Po ključu Beograda na vodi sada Koncert na vodi ili „srpski svet“ na vodi. Po tome se vidi ko je organizator i koji je motiv, jer mi u Novome našu „vodu“ zovemo more.

Jednom godišnje, samozvani “barba”, pravi koncert u Herceg Novom, uvijek u špicu sezone, isključivo radi političkih parola i poruka koje ima zadatak da prenese širim narodnim masama, koje jedino u špicu sezone i može okupiti uz veliki broj besplatnih karata. Uzgred Herceg Novi je jedini grad gdje „barba“ može da nastupa sa svojim decenijama nepromijenjenim repertoarom.

Lokalna vlast se ponaša neinformisano ali ne dajte se zavaravati: iz Opštine podržavaju sve što se dešava na Škveru, isti im je nalogodavac, i voljeli ili ne moraju podržati sve što „barba“ zamisli. U suprotnom snosit će posljedice.

Dakle, u Herceg Novom se i dalje ne radi na razvoju kulture, sadržaja ili poboljšanju turističke ponude i jačanju turističkog proizvoda (ako u TO uopšte znaju šta to znači) već se novac građana troši na ostvarenje političkih misija koje im plasira zvanični i nezvanični Beograd.

Za kraj, nas kao političku organizaciju i kao građane, poreske obveznike, zanima ko je dozvolio da se na Škveru postavljaju skele? Ko je izdao potrebnu dokumentaciju za izvođenje radova na Škveru? Ko je odgovoran ako predmetna dokumentacija ne postoji? Ko će brodarima nadoknaditi gubitke koje će imati tog dana? Ko će zakupcima vezova i kabina garantovati sigurnost i bezbjednost plovnih objekata? saopteno je iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Najčitanije