24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Kotor: Semaforizacija Kotora

DPS Kotor: Semaforizacija Kotora
Kotor – semafori – foto Boka News

Od prvog do ovog posljednjeg mandata Vladimir Jokić ne odustaje od semaforizacije. Neupućeni bi pomislili da je to promišljeni i plemeniti gest, ali ipak nije tako, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS-a Kotor.

Sjetimo se semafora na rivi, iz 2018. godine, koji je malo jača bura slomila, pa su ga privezali konopom da izdrži što se izdržati mora. Da tada nije bilo neophodno platiti na hiljade eura za beskorisni semafor, izlišno je pričati. Koliko se u predizbornom periodu uložilo u pametne semafore, od kojih u pojedinim djelovima dana imamo više štete nego koristi, nije tajna – više od 250.000 eura.

Izvođač uz potpisan ugovor o javnim nabavkama dostavlja garanciju. Ako postoji garantni rok za ugrađenu opremu od pet godina i garantni rok za cjelokupne poslove od dvije godine, zašto se plaćaju dodati radovi i kome? Ko šteti Budžet i ko opet uzima procenat i od ovih javnih nabavki? Zašto se naručuju i plaćaju djelovi koji su pod garancijom? I dokle? Ovo nije jedini slučaj bezočne pljačke kroz sistem javnih nabavki.

Dragi vlastodršci, ne mučite se po ovim temperaturama i saobraćajnom kolapsu da uništavate dokumentaciju – već je imamo, u tri primjerka, sa potpisima i pečatima. Tamo gdje nema stida izdignu se i nametnu oni koji se ponašaju bahato i isključivo u skladu s vlastitim interesima, ne vodeći računa o drugima. Danima mijenjate boje kao semafor. Samo, ne od stida, već od muke i straha što se sve otkriva. Možda se nekad zacrvenite makar pred svojim glasačima, kojih je ionako, sve manje, – kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

Najčitanije