29 C
Kotor

Slušaj online radio

Dr Andrija Petković: Da je pravne države kompletno rukovodstvo EPCG podnijelo bi ostavke

Dr Andrija Petković

Da je pravne države, uredjenog sistema, odgovornosti, ili stručnosti kompletno rukovodstvo EPCG podnijelo bi ostavke. A ni pojedini ministri poslije današnjeg kolapsa u Tivtu ne bi dalje grijali svoje fotelje. Mozda bi tada svima bar malo bila jasnija priča o japanskom ministru saobraćaja koji je svojevremeno, jer mu je godišnje kašnjenje vozova bilo minut, zbog časti izvršio harakiri. Ali, malo je ovdje časti a niti je struje, nitI je struke, niti je sreće… Imamo šterika, ali kako je krenulo i njih će nam ponestati, saopštio je večeras dr Andrija Petković potpredsjednik Opštine Tivat.

“I ko u ovakvim situacijama, u ovako nakardno postavljenom sistemu štiti privatnog preduzetnika i običnog građanina? Niko !!!

Jer da je pravde umjesto jednog totalnog bezakonja, firmama koje uništavaju energetsku infrastrukturu uzimale bi se dozvole za rad. Kompletno rukovodstvo, svi mogući i nemogući Izvršni i Upravni odbori EPCG podnijeli bi ostavke jer su iz Tivta izvukli stotine miliona eura,  a cent nisu uložile u elektroenergetski sistem.

Taj sistem datira od 1965.godine, pa je i laicima jasno da ne može da izdrži investicioni bum zadovolji nove potrebe Tivta. Zbog svog maćehinskog odnosa prema Tivtu i Tivćanima, zbog zločina prema turističkoj sezoni, morali bi se od strane nadležnih pozvati na odgovornost.

Međutim pošto od svega toga neće biti ništa, nama u Opštini Tivat ostalo je da stavimo prst na čelo i vidimo šta i kako dalje. Jer očigledno je da od puno razgovora sa državnim glavesinama ima malo vajde” – kaže se u saopštenju dr Andrije Petkovića potpredsjednik Opštine Tivat.

Najčitanije