23 C
Kotor

Slušaj online radio

Druga Novska krtolijada u subotu 26. oktobra

Druga Novska krtolijada u subotu 26. oktobra
Krtolijada 2024.

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena 26. oktobra 2024. (subota), organizuje manifestaciju “Krtolijada’’, drugu po redu.

Ovogodišnji događaj dešava se u Parku Boka, u centru grada, što će povećati vidljivost samih izlagača, a samim tim i omogućiti lakši pristup svim zaiteresovanim ljudima da prisustvuju događaju i učestvuju u njemu.

Takođe, omasovili smo sami događaj i što se tiče područja sa kojeg će doći izlagači, pa će tako osim privrednika novskog zaleđa učešće uzeti i privrednici iz raznih djelova Crne Gore (Nikšić, Kotor, Tivat, Kolašin, Žabljak…), kao i nekoliko njih iz Trebinja koji su i prošle godine bili na manifestaciji i koje okuplja Herzeg House. Očekivani broj prijavljenih izlagača ove godine biće oko 30.

U sklopu programa biće organizovane različite aktivnosti koje uključuju angažovanje djece svih uzrasta. Tako su đaci iz osnovnih škola već napravili likovne radove čija će izložba biti u parku i u centru grada, dok će na licu mjesta tog dana biti postavljena i improvizovana bašta gdje će djeca biti u prilici da i sami iskuse proces vađenja krtole iz zemlje. Pored kreativnih radionica sa krtolom, biće organizovane i takmičarske igre i facepainting za sve prisutne, a tokom događaja za muzički program biće zadužen DJ Ari.

Krtolijada

Uz sve navedeno, pored izlagača čiji će asortiman biti prodajnog karatkera, Agencija će imati i svoj posebni štand na kom će biti pripređena degustacija proizvoda od krtole sa pratećim mesnim specijalitetima, i sve to će se besplatno dijeliti gostima. Sve ovo je najbolja pozivnica da u subotu 26. oktobra budete u Herceg Novom, Park Boka od 12 časova.

Organizator događaja je Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, uz saradnju sa Opštinom Herceg Novi, JUK Herceg Fest-om i Turističkom organizacijom Herceg Novi.

Dobrodošli na Krtolijadu, poručuju organizatori.

Najčitanije