29 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik: Nema novooboljelih, jedna pacijentica izliječena

Park prirode Orsula – Dubrovnik

Nema novooboljelih od koronavirusa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji pa je ukupni broj pozitivnih i dalje 26 – sedam ih je hospitalizirano, 19 je u samoizolaciji, a jedna je pacijentica izliječena, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je stanje pandemije u županiji stabilno, ali i dalje ozbiljno, dok se čeka na 24 nalaza.

„Situacija je dobra, ali treba biti oprezan jer se uvijek može i pogoršati. Građani daju svoj doprinos i hvala im na tome. Najangažiranije nam je medicinsko osoblje, a mi ostali moramo im pomoći pridržavajući se svih mjera“, rekao je Dobroslavić.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Joško Cebalo naveo je kako je ukupno na analizu poslano 189 uzorka, a 26 su pozitivna. U protekla 24 sata je zabilježen jedan slučaj kršenja samoizolacije, a u karanteni su i dalje smještene četiri osobe.

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić rekao je kako je sedam hospitaliziranih pacijenata dobrog općeg stanja, kao i jedan liječnik bolnice koji je u samoizolaciji te nije bilo novih slučajeva među djelatnicima bolnice. Za još nekoliko pacijenata se čekaju nalazi.

Izliječena žena na kućnoj njezi

„Jučer smo imali prvu izliječenu, koju smo pustili na kućnu njegu i poduzeli smo mjere predostrožnosti. Riječ je o ženi kojoj je bris uzet 20. ožujka i bila je potvrđena kao četvrta. Unutar 48 sati bris joj je dvaput bio negativan, a tri zadnja dana nije imala simptome“, istaknuo je Bekić.

Naglasio je kako se sve osobe s blažom kliničkom slikom upućuju na samoizolaciju, a ako za to ne postoje uvjeti postoji mogućnost smještaja na dva kata bolnice, kao i u dubrovačkom hotelu Sumratin i studentskom domu od ponedjeljka.

Izvor:Hina

Najčitanije