25 C
Kotor

Slušaj online radio

Đukić: JU Muzej i galerija Tivat prepoznata kao kandidat za ugledno priznanje “Children in Museum” Award

Tivat – Muzejska zbirka – foto Boka News

JU Muzej i galerija Tivat prethodnih godinu dana aktivno je radila na promociji Konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini, a kontinuiran rad sa djecom, približavanje muzeja djeci i prenošenje znanja i praksi na predškolski i školski uzrast prepoznato je od strane međunarodne zajednice kao odličan kandidat za uglednu nagradu „Children in Museum“ Award.

„”Children in Museum Award” su prestižan događaj koji priznaje i slavi muzeje koji su pokazali izuzetan angažman i inovacije u stvaranju inspirativnih i edukativnih iskustava za mlade posjetioce. Nakon pažljivog proučavanja i napornog rada JU Muzeja i Galerije Tivat vrijednog svih pohvala, u cilju stvaranja i obogaćivanja okruženja za djecu, kao ranije pomenuti učesnik istog formata, smatramo da bi Vaša institucija bila odličan kandidat za ovo ugledno priznanje“

„Učešće u “Children in Museum Award” ne samo da pruža priliku za zasluženo priznanje, već i kao platforma za dijeljenje najboljih praksi, inspiraciju drugih institucija i doprinos širem diskursu o obrazovanju djece u kulturnim prostorima.“

 „Iskreno se nadamo da će JU Muzej i Galerija Tivat razmotriti ovaj poziv za 2024. godinu, kako bi predstavio svoj izuzetan doprinos muzejskim iskustvima za djecu“ navodi se u pozivu EMA – European Museum Academy za učešće u nadolazećem “Children in Museum” Award.

JU Muzej i galerija Tivat – foto Boka News

Direktorica Danijela Đukić se zbog ovog poziva zahvaljuje Opštini Tivat i Sekretarijatu za društvene djelatnosti, kao i svim školama koje su se do sada odazvale i prepoznale značaj muzeja, edukacije djece na neformalan način i uloge muzeja u obrazovanju. Ovim putem pozivam sve vrtiće i škole da aktivno nastave da posjećuju JU Muzej i galerija Tivat i doprinesu nagradi, koja ako se osvoji biće nagrada svih nas i za nas.

Ovo je razlog da najavim kviz koji će se održati 20.novembra u prostorijama muzeja i dodjelu poklon bojanke „Kula i galeb“ 23.novembra JPU „Bambi“ zaključuje  direktorica Danijela Đukić i zahvaljuje na medijskoj promociji ustanove.

Najčitanije