17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dušan Matković se priključio Primorcu

Dušan Matković se priključio Primorcu
Primorac –  Foto: wpolo.me

Primorac se pojačao za predstojeću sezonu, stigla su mnoga zvučna imena, među njima i crnogorski reprezentativac Dušan Matković. Inostrano iskustvo u Španiji i Francuskoj dobro je došlo našem reprezentativcu, a poziv čelnika šampiona Crne Gore da se vrati kući nije se mogao odbiti. Nije pogriješio, utisci su pozitivni, računa da bi sa Primorcem mogao daleko da dogura u ovosezonskoj priči.

– Koliko god ponekad uživali u inostranstvu uvijek je lijepo vratiti se kući. Poznajem sve ljude, našu publiku, ambijent u kojem treniramo je jako lijep, atmosfera u ekipi je zdrava, a to me najviše raduje. Vjerujem da ćemo u narednom periodu napraviti lijep rezultat i priču koja neće trajati samo ove godine već i u godinama koje nas čekaju – istakao je Matković.

Za Matkovića ekipa je jača nego prošle sezone, a cilj je da se do starta Lige šampiona i Regionalne lige ekipa uigra.

– Po imenima u odnosu na prošlu sezonu jeste malo pojačana, ali je u određenom dijelu dosta izmijenjena. Pokušaćemo u narednom periodu da se što više uigramo. Dosta igrača iz ekipe već je radilo zajedno i poznaju se, ali kada nijeste konstantno zajedno potrebno je neko vrijeme da se u potpunosti uigrate. Eto, krenuli smo da radimo i radimo naporno, nadamo se da ćemo uspjeti, prije svega, da odbranimo titulu, a pokušaćemo i da napadnemo Kup. Nadam se najboljem.

U najavi su turniri, prijateljske utakmice, možda pripreme van Crne Gore…

– Radi se na tome da pođemo u Beograd na prijateljski turnir, možda i na pripreme, ali još nemamo više detalja. Očekuje nas prva utakmica oko 20. septembra sa Crvenom zvezdom u Beogradu, imamo još dosta vremena da se uigramo i spremimo za početak sezone.

Od januara Matković je bio konstantno u naporu priprema i takmičenja sa reprezentacijom. Ljeto nije bilo sjajno, ,,ajkule“ se nijesu plasirale među osam najboljih na OI, a nijesu neki značajan rezultat zabilježili na šampionatu Evrope i svijeta. Istina, izborili su vizu za Pariz, ali…

– Kako za mene tako i za sve ostale vaterpoliste, posljednjih sedam, osam mjeseci su bili nevjerovatno naporni fizički i psihički. Tri velika prvenstva su iza nas. Uspio sam u jednom dijelu da se oporavimo i odmorimo, dobili smo veću puze nakon OI nego što je bilo do sada. Nakon što nijesmo uspjeli da ostvarimo veći uspjeh u Parizu i na ostalim takmičenjima u početku je postojalo neko razočaranje u sve to, ali pravi sportisti su oni koji nakon neuspjeha uspiju da se podignu što prije i sa većim entuzijazmom idu u sljedeće pobjede. Trudim se koliko mogu da razmišljam na taj način i na pripreme Primorca sam došao raspoloženiji što je to moguće.

Matković prvi put radi sa trenerom Vjekoslavom Paskovićem.

– Za sada imam samo riječi hvale. Napravio je pozitivnu atmosferu u ekipi, svaki član se osjeća dobro dok radi sa njim i ubijeđen sam da će tako ostati do kraja sezone – kazao je Matković.

/Ana Marković/

Izvor:Pobjeda

Najčitanije