20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Eko-fond i partneri promovišu održive navike: Besplatni cegeri za građane u sklopu akcije smanjenja plastičnog otpada

Eko-fond i partneri promovišu održive navike: Besplatni cegeri za građane u sklopu akcije smanjenja plastičnog otpada
Cegeri

Povodom početka primjene Zakona o upravljanju otpadom, 21. oktobra 2024. godine, biće realizovana zajednička aktivnost Eko-fonda, Ministarstva ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i Agencije za zaštitu životne sredine. Tim povodom čitaoci dnevnog lista Vijesti, uz kupljeni primjerak novine  dobiće na pokon ceger za višekratnu upotrebu.

Cilj ove akcije je promocija ekološki održivih rješenja i alternativa upotrebi plastike, u skladu sa zakonskim propisima koji zabranjuju lagane plastične kese i jednokratnu plastiku. Ceger, kao proizvod predstavlja praktičnu, dugotrajnu i ekološki odgovornu zamjenu za plastične kese, a njegovim korišćenjem doprinosimo smanjenju plastičnog otpada, očuvanju prirodnih resursa i stvaranju zdravije sredine za buduće generacije.

Cegere je dizajnirala renomirana dizajnerka Milena Đurđić.

Eko-fond, kao jedan od nosilaca ove inicijative, snažno podržava sve aktivnosti koje podstiču usvajanje ekoloških navika i promovišu održivo upravljanje otpadom. Ova akcija ima i važnu edukativnu dimenziju, jer podiže svijest o značaju očuvanja životne sredine i podstiče odgovorno ponašanje prema resursima i prirodi.

Pozivamo sve građane da se pridruže ovoj inicijativi, preuzmu svoj ceger i doprinesu borbi za smanjenje plastičnog otpada. Zajedno gradimo ekološki odgovornu budućnost i čuvamo prirodne ljepote Crne Gore.

Eko fond – za održivu Crnu Goru!

Najčitanije