24.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Ekološka akcija “Odvoji, recikliraj, osvoji!” stiže u Tivat

Ekološka akcija “Odvoji, recikliraj, osvoji!” stiže u Tivat
Zeleni talas

Vrijedne nagrade za sve koji brinu o životnoj sredini



Zeleni talas, uz podršku Opštine Tivat, realizuje ekološku akciju “Odvoji, recikliraj, osvoji!” koja će se održati od 23. do 30. septembra na Trgu magnolija, svakog dana od 16:00 do 21:00 sat. Građani/ke i posjetioci/teljke Tivta imaju priliku da pravilno odlažu plastične flaše i limenke u reciklomat sa nagradnim sistemom, te osvoje vrijedne nagrade.

Ova akcija, koja se već uspješno realizovala i na Cetinju i Baru, predstavlja priliku za sve građane/ke i posjetioce/teljke Tivta da se aktivno uključe u reciklažu i doprinesu očuvanju svoje zajednice. Glavna nagrada akcije je iPhone 15, a učesnici će dobiti priliku da se uključe u nagradnu igru jednostavnim odlaganjem ambalaže u reciklomat. Dovoljno je da se plastične flaše i limenke ubace u reciklomat, preuzme listić, upiše ime, prezime i kontakt, i ubaci u za to predviđenu kutiju. Na kraju akcije, biće izvučen jedan srećni dobitnik iPhone-a 15. Pored ove, uz pomoć zelenih prijatelja, obezbijeđen je veliki fond nagrada koje učesnici/ce mogu da osvoje u zavisnosti od sakupljene količine.

„Izuzetno nam je drago što imamo priliku da proširimo našu misiju i u Tivtu, gdje vidimo veliki potencijal za dalji razvoj ekoloških inicijativa. Svaka akcija poput ove predstavlja korak bliže ka ostvarivanju cilja da naša zajednica postane održivija, ekološki svjesnija i zdravija za sve njene stanovnike/ce. Pozivamo sve građane/ke i posjetioce /teljke Tivta da se aktivno uključe, da zajedno podignemo svijest o važnosti reciklaže i pravilnog upravljanja otpadom, i da zajedničkim snagama doprinesemo očuvanju naše prirode i okoline“, poručili su iz Zelenog talasa.

„U iščekivanju donošenja novog Državnog plana upravljanja otpadom na osnovu kojeg bi se donio novi Lokalni plan upravljanja otpadom, Sekretarijat za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti sprovodi aktivnosti iz starog Lokalnog plana, od kojih je vrlo značajna aktivnost edukacija i podizanje svijesti o neophodnosti primarne selekcije ali i reciklaže otpada. Na osnovu toga smo prepoznali značaj organizovanja ovakvih i sličnih akcija, za koje se nadamo da će imati odjeka u javnosti, a naročito kod omladine kao naših novih nosilaca ekološkog očuvanja sredine u kojoj živimo“, izjavila je Mirela Jarić, sekretarka Sekretarijata za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti Opštine Tivat.

Pored prilike za osvajanje glavne nagrade, učesnici/e će imati šansu da osvoje cegere, u susret predstojećoj zabrani upotrebe plastičnih kesa u Crnoj Gori, kako bi se svi podstakli da pređu na ekološki prihvatljive alternative. Na taj način, akcija ima za cilj ne samo smanjenje otpada već i promovisanje korišćenja alternativnih materijala u cilju očuvanja prirode.

Zeleni prijatelji i sponzori koji su podržali akciju u Tivtu uključuju: Opština Tivat, Eko-fond, Pepsi, Carlsberg, Sport Vision, WOW Montenegro, Knightsbridge School International Montenegro, The Chedi Luštica Bay, Boutique Hotel La Roche, Casa Manor Boutique Hotel, Carević Etno Selo, Atrio, Regent Porto Montenegro, Balviten, 5g mobile, Steak&BBQ House TANJGA, NAMA sushi & coffee, Green lining, Eco selo Nevidio, Dr Brado, Zlatara Ani, Frizerski salon Belami, OŠ “Drago Milović”, Al Posto Giusto, AKUL yachts Tivat, Mil-Pop, i mnogi drugi.

Sve informacije o nagradama i dodatnim aktivnostima možete pronaći na društvenim mrežama Zelenog talasa ili putem mejla zelenitalascg@gmail.com, a pravila akcije dostupna su na sajtu Zelenog talasa.

Najčitanije