26 C
Kotor

Slušaj online radio

Eksplozija bombe u Tel Avivu, Blinken stigao u Izrael

Eksplozija bombe u Tel Avivu, Blinken stigao u Izrael
Blinken u Tel Avivu
Foto: Kevin Mohatt / Reuters

Eksplozija bombe u Tel Avivu

Sinoć – eksplozija bombe u Tel Avivu. Izraelska policija objavila je da je u napadu poginuo muškarac koji je aktivirao eksplozivnu napravu u kamionu. Identitet napadača još nije poznat, a policija smatra da je to ključno za utvrđivanje motiva napada, zasad ne isključuju mogućnost da je riječ o terorizmu. U istragu je uključen Shin Bet.

– Iako smo pretražili teren i uzeli u obzir različite parametre, teško nam je identificirati osobu jer je tijelo razneseno. Znamo da nije riječ o civilu nego o osobi koja je nosila eksplozivnu napravu. Još je prerano radi li se o kriminalnom ili terorističkom napadu. Provjeravamo sve opcije, ali vjerojatnije je riječ o terorizmu, izjavio je Peretz Amar, zapovjednik policije Tel Aviva.

Blinken stigao u Izrael, SAD se nada u dogovor

Američki državni tajnik Antony Blinken stigao je u Izrael u u nastojanju da osigura primirje u Gazi i sporazum o oslobađanju talaca. Deveti put dolazi u regiju od početka rata u listopadu i to nekoliko dana nakon što su SAD predstavio izmijenjeni prijedlog sporazuma kako bi se premostio dugotrajni jaz između pregovaračkih stajališta Izraela i Hamasa.

SAD se nada da je dogovor moguć, ali Hamas kaže da su prijedlozi o napretku iluzija i preblizu pozicijama izraelskog premijera Benjamina Netanyahua. Američki predsjednik Joe Biden rekao je u nedjelju u kratkom razgovoru s novinarima da je primirje u Gazi “još uvijek moguće” i uvjeravao da Sjedinjene Države “ne odustaju” od svojih napora

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije